Ostatnio dostałam trochę aronii. Moja babcia robi rewelacyjny sok z aronii, lecz ja miałam jej za mało na zrobienie soku. Aronia kojarzy mi się z goryczą i cierpkością więc nie za bardzo byłam przekonana do konfitury, ale efekt wyszedł świetny. Konfitura jest słodka i pyszna, pasuje nie tylko do zwykłych kanapek, ale i do sera, naleśników czy jako nadzienie do bułeczek. Składniki: 500 g aronii 250 g jabłek 300 g cukru 6 goździków ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie: Aronię umyć, oczyścić i osuszyć. Przełożyć do gar... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...