Sos chrzanowy w trzech wariantach - z serii przepisy Wielbłąda
Sos chrzanowy w trzech wariantach - z serii przepisy Wielbłąda
Sos chrzanowy ma dla nas kilka niezaprzeczlnych zalet: - jest bardzo łatwy do przyrządzenia - nie jest pracochłonny (czas przygotowania to około 15 minut) - pasuje do wielu dań m.in. z drobiu, wołowiny, ryb, jajek - można go podawać na ciepło i na zimno Składniki - wariant pierwszy 100-150 g ostrego tartego chrzanu 200 g gęstej śmietany minimum 18% 1/2 szklanki rosołu lub bulionu wołowego lub wywaru warzywnego (może być więcej, jeśli sos ma być rzadki) 1 żółtko 2 łyżeczki cukru 1 niezbyt czubata... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, tarta, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, ryby, mielone, rosół, prosta zupa, kanapka, koperek, majonez, wołowina, kanapki, ryba, proste ciasto, sos do jajek, łatwe ciasto, ryba w ciescie, ciasto na zimno, salatka z jajkiem, mielone z warzywami, sos do mielonego , zupa warzywna, salatki warzywne, sałatka warzywna, dania na gorąco, drugie danie
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz