kanapka - 6539 przepisów (strona:318/436)

Paprykarz ze śledzia 197

Paprykarz rybny to wspomnienie okresu PRL, to była puszka rybna z ryżem w pomidorowym sosie. Pamiętam, że jako dziecko zajadałam z paprykarzem kanapki. Mój paprykarz to wariacja na temat paprykarza szczecińskiego. Sporo osób przygotowuje paprykarz na bazie wędzonej makreli. Ja postanowiłam wykorzystać mojego świątecznego śledzia w pikantnej salsie. Zostało go trochę w słoiku (zawartość 1/2 litra miarki(...)paprykarzem ze śledzia może być pysznym urozmaiceniem śniadaniowego, czy kolacyjnego menu. Paprykarz ze śledzia w moim wykonaniu jest smaczny i warty polecenia. Ale jak chcesz wykonać pastę rybną do kanapek z wędzonej makreli to na blogu jest przepis. Na blogu są też pasty jajeczne, które są również warte polecenia. - Pasta jajeczna. - pasta z jajek z szynką Składniki: 1/2 litra śledzia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiosenne kanapki 215

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Wiosenne kanapki ☺ Do wykonania kanapek potrzeba: ·        Pół pęczku rzodkiewek ·        ¾ ogórka świeżego ·        1 kostka białego

Bonapetit2xM
Pasztet z cukinii 303

Wegetariański pasztet z cukinii? Czemu nie?! Pasztety warzywne to moja słabość, bardzo je lubię – na równi z tymi mięsnymi. Są świetne na kanapki. Dodatkowo, za każdym razem możemy przyprawić je nieco inaczej – dzięki temu nie będą nam się nudzić. Pasztet z cukinii jest tani, prosty do zrobienia, wilgotny i bardzo smaczny. Kanapki z takim pasztetem są zdrowe

Poezja smaku
Pomysł na śniadanie - pieczywo na dwa sposoby. 447

kcal + dodatki) Drugą propozycją są TOSTY (SANDWICH) Z PIECZARKAMI, POLĘDWICĄ Z KURCZAKA ORAZ MOZZARELLĄ. Chleb jest taki sam jak w przypadku grzanek, jednak tutaj działam inaczej. Tworzę tosta (kanapkę) z polędwicy z kurczaka (jak w grzankach), plasterkiem mozzarelli i pieczarek (najlepiej zetrzeć). Następnie wkładam do opiekacza kanapek na ok. 3-4 min. Tutaj również można użyć ziół dla wzbogacenia smaku

All My Fit Life
Kanapka "włoska" ( z mozzarellą, pomidorem, oliwkami i bazylią ) 128

Kanapek nie jadam zbyt często, ale jak już zjem - to porządnie ;) A co wybieram zazwyczaj do smarowania pieczywa ? Zazwyczaj masło, lecz bywa i tak, że używam margaryny do smarowania lub masła roślinnego. I nie będę dyskutowała o aspektach zdrowotnych, gdyż każdemu szkodzi co innego - prawda ? Swoją bagietkę posmarowałam margaryną Śniadaniową PREMIUM z masłem . Zawartość masła stanowi 7,32%, nie dużo(...)margaryna, jednak i zapach masła da się wyczuć. Smaruję cienko, nie zjadam margaryn łyżeczkami i uważam, że od czasu do czasu i margaryna nie zaszkodzi ;) Składniki: ( na 1 kanapkę ) * 1 półbagietka * 1/2 kulki mozzarelli dużej ( opakowanie 250 g ) * 1/2 pomidora * 4-5 oliwek czarnych * margaryna Śniadaniowa PREMIUM z masłem na emulsję ( sos ) bazyliową: * garść liści bazylii * 1 łyżeczka miodu ( płaska

kolorowotorcikowo
Przetwory - ogórki w plasterkach na zimę 655

Zapraszam na kolejne pyszne ogóreczki na zimę. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Idealne na kanapki i jako dodatek do obiadu.składniki:średnie ogórki gruntowe ok 4 kg6 szklanek wody1 szkalnka octu 10%6 łyżek cukru1,5 łyżki soli kamiennej1 łyzka nasion kopru1 łyżka ziaren pieprzu i ziela angielskiegoOgórki dokładnie umyć i osączyć.Następnie pokroić w niezbyt cienkie plastry. Pokrojone

Monia miesza i gotuje
Gdy dziennikarz portalu Onet zabrania Ci jeść... bo niezdrowe! 167

dajmy się zwieść artykułowi. "Najbardziej trujące jedzenie - tego nie jedz" - dotarłam, "aż" do drugiej strony, bzdur nie czytam dalej.  Pozwolę sobie zacytować: "J eśli na jutrzejsze śniadanie zaplanowałeś kanapkę z szynką czy nawet delikatesowym chudym indykiem oraz żółtym serem – przemyśl swój wybór jeszcze raz. Salami, szynka i inne wędliny to pożywienie wyjątkowo złej jakości. Nafaszerowane sodem, zrobione z mięsa(...)jest napisane na opakowaniu wędliny, to kupujesz o ile chcesz i smacznego. Pytam się tylko jaka różnica jest w zawartości szumnie negowanych hormonów i antybiotyków w moim plasterku na kanapce, a w "świeżym" mięsku? Żadna! Że co? Że niby do wędzarni idzie to nafaszerowane sztucznością, a do chłodni to bez? Nie dajmy się oszukać... Polskie i Europejskie prawo paszowe jest

Słodka sielanka
Sobota z jajem #1 Kanapka radosna, bo wiosna! 187

Od tygodnia wiosna, a my za oknem wciąż mamy zimę. I nie zanosi się, aby w najbliższym czasie było inaczej. Takie uroki podbiegunowego życia. Misio mówił

bastalena
Mięsko na kanapki 189

Takie mięsko robiłam na Święta...a jakie było pyszne...szynkowar to naprawdę świetna sprawa..polecam z czystym sumieniem..a szynkowary o różnej pojemności można kupić 

Moje domowe kucharzenie
Mielonka na kanapki 203

Domowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze ..i z dodatkiem  przyprawy Kebabczeta  , którą można kupić  tutaj. .. mięso mielone 

Moje domowe kucharzenie
Mielonka na kanapki 207

Kolejny wyrób z szynkowaru...niedługo zapomnę jak robiłam i jakie przyprawy dodawałam...mam sporo różnych zaległych przepisów..z szynkowaru również..ale brak wolnego czasu nadal doskwiera

Moje domowe kucharzenie
Mięsko na kanapki 161

To mięsko robiłam jakiś czas temu ..i jak to u mnie bywa wszystkie przyprawy na oko..a w tym przypadku nawet nie pamiętam jakiej przyprawy użyłam

Moje domowe kucharzenie
Twarożek z orzechami włoskimi 139

Składniki na trzy kanapki: Składniki: 65 g twarogu chudego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki tartych orzechów włoskich BackMit Sól, pieprz - do smaku Przepis: Twaróg umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy do niego dwie łyżki jogurtu naturalnego, tartych orzechów włoskich i całość mieszamy. Twarożek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadaje się idealnie do smarowania kanapek

Emcia Pichci
Ogórki kiszone ( i małosolne ) 164

Każdy zna i lubi ogóreczki kiszone czy małosolne. Są niezastąpione do kanapek, sałatek czy po prostu same jako przekąska. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie. Przedstawiam mój przepis, którego nauczyła mnie mama. Ogóreczki wychodzą przepyszne i twarde. Do przetworów używam ogóreczków z odmiany śremski.składniki:ogórki gruntowedo każdego słoika o pojemności 1,5 litra : 2 gałązki kopru z nasionami

Monia miesza i gotuje
Pyszna sałatka wielowarzywna 1991

coś nowego. Warzywa wszystkie mam własne, dokupiłam tylko paprykę i zrobiłam. Nieco pozmieniałam proporcje i doprawiłam po swojemu. Sałatka jest przepyszna. Na zimę będzie jak znalazł do obiadu czy kanapki. składniki:2,5 kg ogórków2,5 kg młodej cukinii1 kg cebuli1 kg marchewki1,5 kg czerwonej papryki2 spore pęczki natki pietruszkizalewa1 czubata szklanka cukru1 szklanka octu2 szklanki oleju3 łyżki

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania