mielone - 47549 przepisów (strona:318/3170)

Pulpeciki duszone w warzywach i kluseczki gnocchi 111

mięsa mielonego pół łyżeczki kolendry SKWORCU 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do Burito SKWORCU 2 łyżki bułki tartej sól 1 por 1 marchewka 1 szkl rosołu sól pieprz 2 łyżki oleju kluseczki gnocchi lub kopytka Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami (kolendrę utłuc w moździerzu), dodać bułkę tartą. Formować kulki wielkości brzoskwinki i otoczyć w bułce

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z bakłażanem i mięsem mielonym 111

ciasto 500 g mąki 320 ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie 300 g mięsa mielonego 1 bakłażan 1 papryka pomidorowa 1 cebula 3 ząbki czosnku 350 g pure ziemniaczanego sól pieprz majeranek lubczyk oregano Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką, a następnie zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką do wystygnięcia. Bakłażan pokroić(...)przepłukać, osączyć i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, włożyć posiekaną drobno cebulę i czosnek. Po kilku minutach dodać posiekaną drobno paprykę i mięso mielone. Smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodać przyprawy. Odparowane nadzienie przełożyć do innego naczynia i przestudzić. Dodać pure ziemniaczane i wymieszać nadzienie do pierogów. Ciasto wałkować cienko, wykrawać

Gotowanie jest łatwe
Niedzielny obiad - Pikantne pulpeciki 115

Pulpeciki w pikantnym sosie pomidorowym z kuskusem Dziś, będąc w sklepie, kupiłam mięso mielone i postanowiłam z niego zrobić pulpeciki. Długo zastanawiałam się(...)przyżądzeniem, aż w końcu zadecydowałam, że będą to zwykłe pulpeciki w sosie pomidorowym, jednak aby dodać im trochę oryginalności postanowiłam zrobić je na ostro. Pulpety 50dkg mięsa mielonego 1 cebula starta na tarce 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 jajko zioła i przyprawy: suszona pietruszka, oregano, bazylia, majeranek, papryka sół, pieprz Sos  1 duża cebula - drobno posiekana

Codzienne Gotowanie
Mięso mielone na łódeczkach z sałaty 196

potrawy jest banalnie proste i szybkie. Ponieważ jest ciekawie podane - idealnie sprawdzi się jako przystawka lub przekąska na imprezę, a goście z pewnością będą oczarowani. Polecam! Składniki : 300g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego korzenia imbiru (zastąpiłam sproszkowanym) 4-5 łyżek sosu hoisin 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego(...)Przygotowanie : Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i masło. Przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę oraz imbir. Gdy cebula się zeszkli dodać mięso mielone i smażyć chwilę aż lekko zbrązowieje, w czasie smażenia rozdrabniać je łyżką. Dodać sos hoisin, sos sojowy, ocet ryżowy oraz ostrą paprykę/pieprz kajeński. Wszystko dokładnie wymieszać

Codzienne Gotowanie
Gołąbki z serkiem topionym 218

białej kapusty 500 g mięsa mielonego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 cebule Sól Pieprz 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 100 g serka topionego śmietankowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 500 ml wody Olej do smażenia Liście kapusty zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Następnie odsączamy. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z pokrojoną

VioletoweKucharzenie
Drobiowe klopsiki w sosie pomidorowym 136

sztuk) 500g mięsa mielonego z indyka 1 czerstwa bułka (u mnie grahamka) mleko do namoczenia bułki 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku łyżka masła 1 jajko sól i pieprz Bułkę zalać mlekiem, odstawić do namoczenia. Cebulkę i czosnek posiekać. Następnie zrumienić i lekko poddusić na łyżce masła. Do większej miski włożyć mielone mięso, namoczoną bułkę, jajko oraz podsmażoną

Kuchnia Ellie
Kotlety mielone z piekarnika 139

? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja. 500 g mięsa mielonego cebula jajko sucha kajzerka musztarda olej sól Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy

Polska Zupa
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. 169

pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Ja po obejrzeniu kilku przepisów zrobiłam po swojemu i jestem zadowolona, gdyż wyszło mi całkiem smacznie. Przepis: dwie cukinie, 400g pieczarek, 500g mięsa mielonego, duża cebula, wyciśnięty czosnek - ja dałam pięć cząstek, łyżka posiekanej natki pietruszki, starty ser żółty - tak do posypania po wierzchu, bądź do dodania do środka farszu by był(...)nich farsz. To co zostało wydrążone dodać do reszty pieczarek, które należy pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i razem podsmażyć. Posolić i popieprzyć.  Dodać mięso mielone, nadal smażyć. Dodać bazylię. Gdy farsz jest gotowy dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać. Jeżeli mięso było tłuste, należy pozbyć się jak najwięcej tłuszczu wybierając go łyżką

W kuchni u Moniki
Spaghetti Bolognese. 165

blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu :)  Mięso mielone podsmażyć na małej

W kuchni u Moniki
Gołąbki. 173

sama za ich zrobienie. Tym razem będąc u rodziców męża uczestniczyłam przy ich przygotowaniu.  Składniki : (z tej ilości wyjdzie ok.18 dużych gołąbków)  1duża główka kapusty, 1kg200g mięsa mielonego, 3paczki ryżu (każda po 100g), sól, pieprz, majeranek, 1,5L bulionu, przecier pomidorowy - 2 małe słoiczki, mąka, 2 kostki rosołowe na bulion lub mięso i świeże warzywa na bulion(...)Kapustę umyć, oberwać niepotrzebne liście i wyciąć głąb kapusty. Zagotować wodę - taką ilość by kapusta się prawie cała zanurzyła. Gdy liście kapusty lekko zmiękną, pojedynczo wyciągać z wody. Mięso mielone wymieszać z ryżem, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Z każdego liścia odciąć zgrubienie.  Na liść kapusty położyć taką ilość mięsa by swobodnie go zawinąć .  Przygotować min.2.5L

W kuchni u Moniki
Spaghetti. 176

Drugi przepis na spaghetti wzbogacony o pieczarki i kukurydzę. Składniki: 350g pieczarek, 1 duża cebula, 1 puszka pomidorów (400g), 4 ząbki czosnku, 750g mięsa mielonego, 3 łyżki kukurydzy (niekoniecznie, jeżeli nie ma się do czego reszty z puszki wykorzystać), 200g przecieru pomidorowego lub kartonik soku pomidorowego, sól, pieprz, bazylia, oregano i ewentualnie przyprawa uniwersalna lub jarzynka, starty ser żółty(...)umyć, pokroić i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać przyprawy oraz wyciśnięty czosnek. Nie żałować bazylii, oregano dać dużo mniej. Gdy pieczarki będą już podsmażone, dodać mięso mielone. Od czasu do czasu zamieszać tak by mięso się podzieliło. Dobrze podsmażyć. Dodać kukurydzę i pomidory z puszki. Puszkę po pomidorach zalać do połowy wodą, opłukać

W kuchni u Moniki
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami. 250

obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis  lub według własnego. Panierka: 2 jajka,  bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek

W kuchni u Moniki
Naleśniki z mięsem mielonym. 140

innymi :) Składniki: (9 sztuk)   Ciasto: 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mleka, 1 i 1/2 szklanki mąki, szczypta soli, olej do usmażenia naleśników. Farsz: 500g mięsa mielonego,  1 cebula, 4-5 ząbków czosnku, vegeta (przyprawa uniwersalna,warzywko lub sól), pieprz, papryka czerwona, Sos: 300 ml gęstego soku pomidorowego lub przecieru pomidorowego z kartonika, 3 ząbki czosnku, bazylia(...)ciasto było zbyt gęste dodać więcej mleka.   Cebulę pokroić w kostkę i lekko zarumienić z wyciśniętymi ząbkami czosnku w małej ilości oliwy lub oleju. Po chwili dodać mięso mielone i przyprawy. Podsmażyć. Po dwie łyżki wyłożyć na placek naleśnika i zawinąć.   Naleśniki włożyć do naczynia żaroodpornego.  Do soku pomidorowego wcisnąć ząbki czosnku i wsypać bazylię

W kuchni u Moniki
Burrito z mięsem mielonym 156

500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), puszka pomidorów - 400g, 100g sera żółtego, sól, pieprz, czerwona papryka słodka ( jeżeli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj ostrą paprykę czerwoną), olej, 6 placków tortilli. Przygotowanie:   Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy obydwa składniki są już dobrze podsmażone dodać mięso mielone

W kuchni u Moniki