Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami
Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami
Przepis na : obiad
4 filety z piersi kurczaka 250 g mięsa mielonego garść suszonych śliwek kilka suszonych grzybków szczypta suszonej chili w płatkach pieprz ziołowy staropolski 1 łyżeczka soli pieprz czarny ok 4-5 łyżek wody Filety umyć osuszyć , następnie przy pomocy ostrego noża wykonać otwór , ostrożnie by nie przeciąć za daleko. Mięso mielone wymieszać z przyprawami, śliwki nieco posiekać, grzybki rozkruszyć. Do nadzienia dodać wodę gdyby bylo zbyt suche. Przy pomocy łyżeczki napchać do pełna wszystkie filety. Posypać piep... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, mięso mielone, śliwka, przystawki, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak, obiad, roladki, dania obiadowe, przekąski, filet z kurczaka, dania z piersi kurczaka, kurczak ze śliwkami, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, mięso na obiad, kurczak pieczony, dania bez mięsa, dania na gorąco
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz