Składniki: około 1 kg surowego boczku (bez skóry) 3 łyżeczki ostrej musztardy 4 ząbki czosnku 2 łyżka majeranku 1 łyżka oregano 1 łyżka słodkiej papryki
Qchnia po prostuDzisiaj polecam małe kanapeczki na jeden kęs. Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym. Przygotowałam
Pomysłowa kuchniaSkładniki: 500 g mąki pszennej (+ mąka do podsypania stolnicy) 1 duża cebula 20 g drożdży 40 g masła 200 g wody 3 łyżeczki oregano 1
Qchnia po prostuOto prosty przepis na domowy i chudy serek topiony ziołowy. To oczywiście receptura mojej Mamy. Ja osobiscie wybrałabym wersję mniej dietetyczną ale Mama jak to
Kuchnia po mojemuAjvar kocham miłością wielką. Ogólnie nie tylko ajvar, bo wszelkie pasty z papryk, pomidora i innych bakłażanów wielbię okrutnie i żrę jak wściekła. Ale zanim zacznę
ladykitchenSkładniki: 1 pierś z kurczaka marynata: 1 łyżeczka miodu 1 łyżkeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka ajwaru ostrego 1 łyżeczka octu balsamicznego owocowego 2 łyżeczki sosu sojowego
czarrna od kuchniJak już dzieliłam się z Wami w poprzednim wpisie – UWIELBIAM kurki! Dlatego dzisiaj mam dla Was kolejny świetny przepis z ich wykorzystaniem. Lubicie kurki, a
Be Fit Be StrongGrzanki z awokado posypane czarnym sezamem i płatkami chilli, to propozycja na coś pysznego, chrupiącego, zdrowego (ze względu na wartościowe awokado) i coś nowego. W wersji
Moja DelicjaWegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej , z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja DelicjaNie macie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe ? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski ? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i
Moja DelicjaPikantna pasta z ciecierzycy do pieczywa, którą specjalnie przygotowałam do domowych chlebków naan . Pikantny hummus. Cieciorka, znana jest także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięHot dog z wołowym chili? Dlaczego nie? Mięsna masa świetnie uzupełnia ciepłą kiełbasę, dodaje charakterystycznego pikantnego smaku i zmiękcza bułkę. I nic więcej nie potrzeba
Zielona KuchniaAjvar kocham miłością wielką. Ogólnie nie tylko ajvar, bo wszelkie pasty z papryk, pomidora i innych bakłażanów wielbię okrutnie i żrę jak wściekła. Ale zanim zacznę
ladykitchenGoście pojechali, dom wygląda jakby przeszło przez nie tornado a lodówka jest definicją przypadku. Multum produktów z pozoru do siebie nie pasujących i ja w tym
Mango Papaja