Wyśmienite śniadanie, które możecie przygotować na co dzień lub w leniwy weekendowy poranek albo nawet w okresie Wielkanocnym :) Jajko gotowane w koszulce, z kremowym, płynnym żółtkiem
Słodko-Słony Świat IlonyNa blogu jest już przepis na schab ze śliwką a teraz polecam równie pyszną wesję z morelami. Nadziałam go trochę inaczej bo morele zamiast w środek
Monia miesza i gotujePesto ze szpinakiem to dodatek idealny do makaronu jak i chleba. Proste połączenie składników, banalne wykonanie :) Wystarczy wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Jeżeli macie ochotę
UgotowaćPo przygotowaniu domowej pasty jajecznej nie będziecie chcieli wracać do wersji sklepowych. Smakuje przepysznie! Składniki: 4 ugotowane jajka 3 łyżki oleju lnianego ( używam oleju lnianego od
Gotowanie i blogowaniePomysł na ten chleb pochodzi ze styczniowej piekarni Amber. W weekend wypieku byłam świeżo po wypadku, więc nie mogłam się przyłączyć. Jednak wybór Amber był na
Weekendy w domu i ogrodziePieczone mięso indycze Filet z udźca indyka w ziołach – soczysty i aromatyczny. Składniki 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg) 3 łyżki majonezu
czarrna od kuchniJajka po florencku to genialny pomysł na weekendowe śniadanie kiedy mamy więcej czasu na krzątanie się po kuchni. Przepyszny, duszony szpinak oraz idealnie ugotowane jajko w
Mango PapajaSuszone śliwki świetnie komponują się z wytrawnym jedzeniem, stąd pomysł dodania ich do pasztetu. I ch ilość jest dowolna . Można dać mniej, można dać więcej , w
Szefowa kuchniSesja, sesja i po sesji... A więc znowu (miejmy nadzieję, że wszystkie egzaminy są zdane :P) będę miała choć odrobinkę więcej czasu na gotowanie. Dzisiaj przedstawiam
psgotujemyOd dawna wiadomo, że co się zrobi samemu w domu zawsze lepiej smakuje..i tak też smakował paprykarz..już kiedyś podobny robiłam, tym razem dodałam jeszcze
Moje domowe kucharzenieUwielbiam pasty jajeczne, lecz niestety bycie na diecie takie przyjemności wyklucza... Jak do tej pory myślałam ;) Gdy w Biedronce pojawił się bezlaktozowy serek wiejski postanowiłam zrobić
Kulinarne zapędy KokosaW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc JestemTreściwa i pyszna, chrupiąca ciabatta z siekanym stekiem z wołowiny i aromatyczną, karmelizowaną czerwoną cebulką. Całość podkręcona chrzanem i dodatkiem ostrawej rukoli. Smaki fajnie się przeplatają
Słodko-Słony Świat IlonyOd dawna nie zamieszczałam na blogu przepisów na chleb. Swojego nie byłam w stanie zagnieść w ciągu ostatnich trzech tygodni :( Musiałam też złamać swoją zasadę i
Weekendy w domu i ogrodzieMiałam praktyki i już po nich. Stanowczo za szybko ten czas zleciał, ale trzeba iść dalej! Jestem niesamowicie zaskoczona Waszą reakcją na poprzedni wpis. Pobił wszystkie
Be Fit Be Strong