To jeden z moich ulubionych dżemów. Dlatego dbam, by było w nim to, co najlepsze, bez niepotrzebnej chemii i polskie (!). Jedynymi składnikami są bardzo dojrzałe truskawki i cukier. Truskawki z zaufanego źródła, by nie miały w sobie niepotrzebnej chemii. Przygotowanie jest bardzo łatwe, ale też rozłożone w czasie. Dlatego może go wykonać każdy zapracowany Polak :) Dżem gotujemy równolegle np. z gotowaniem dań ciepłych. Wtedy jego przygotowywanie nie będzie nam zabierało cennego czasu. Składniki : 1,5... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)