ciasto - 162020 przepisów (strona:335/10802)

Ciasto marchewkowe 80

Zapraszam po przepis na jesienne ciasto marchewkowe . Ciasto marchewkowe to prosty i szybki do zrobienia deser. Do jego przygotowania wystarczy miska i rózga kuchenna. Nie musimy nawet włączać miksera, marchewkę należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie wszystkie składniki wymieszać w misce. Ciasto marchewkowe z tego przepisu jest wilgotne, puszyste i długo zachowuje świeżość. Jest super smaczne, tanie(...)łatwo się kroi. Ciasto marchewkowe przełożyłam kremem na bazie serka mascarpone, ale nawet bez kremu smakuje wyśmienicie. Zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na pyszne, pachnące cynamonem ciasto marchewkowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto marchewkowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżeczki

Gotuj z Prezesem
Drożdżówka z mlekiem skondensowanym 80

Drożdżówka to słodki wypiek z mąki, jajek, tłuszczu, drożdży oraz mleka. Ciasto drożdżowe jest dość proste i łatwe do przygotowania, jego zrobienie nie zajmuje dużo czasu. Czas zajmuje wyrastanie ciasta, a potem jego pieczenia, ale ten czas oczekiwania wykorzystać można na zrobienie czegoś innego. Najprostsza drożdżówka , to taka, która bazuje tylko i wyłącznie na cieście drożdżowym(...)sobie dodatków. Jeśli jednak mamy ochotę na odrobinę owoców lub czekolady, to ich kawałki dodać można do ciasta drożdżowego lub wypełnić nimi ciasto drożdżowe, formując całość roladę. Słodka drożdżówka z mlekiem skondensowanym to puszysta i sycąca bułka drożdżowa , która poza wymienionymi przeze mnie powyżej składnikami, zawiera również odrobinę mleka skondensowanego. Mleko skondensowane sprawia, iż ciasto drożdżowe jest słodkie, delikatne, wilgotne

MeCooks
Najlepsza szarlotka pod słońcem 1001

Najlepsza szarlotka pod słońcem Złote i pięknie rumiane ciasto, delikatny mus jabłkowy oraz rozpływająca się w ustach pianka bezowa. Ten smak, aż ciężko opisać słowami. Polecam wypróbować, prawdziwa petarda!     Składniki: *na blaszkę o wymiarach 36 x 26cm Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 250g zimnego masła lub margaryny (lub pół na pół) 3 łyki cukru(...)kwaśnej śmietany Pianka: 5 białek szczypta soli pół szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa: 2,5 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe       *** Przygotowujemy kruche ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone na kawałeczki zimne masło (lub margarynę), żółtka jaj i jogurt lub śmietanę *** *** Wszystko razem zagniatamy ręcznie lub za pomocą robota

Blog z Apetytem
Ciasto Kubanka 72

Ciasto Kubanka to deser, który trudno zaliczyć do dietetycznych. Jest to ciasto warstwowe składające się z ciemnego biszkoptu, kremu budyniowo-czekoladowego, warstwy śmietanowej i dwóch warstw herbatników. Słodycz kremu przełamana jest lekko kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki lub jagód. Ponadto biszkopt nasączony jest naparem kawowym z dodatkiem rumu. Ciasto Kubanka najlepiej smakuje następnego dnia po zrobieniu, ponieważ wtedy herbatniki zmiękną(...)kremy odpowiednio stężeją i lepiej połączą się smaki. Deser ten polecam szczególnie osobom lubiącym ciasta z dużą ilością kremu. Ciasto Kubanka wyśmienicie smakuje i świetnie wygląda. To idealny wypiek na święta lub inne domowe uroczystości. Jeżeli ciasto Kubanka chcecie podać dzieciom to można pominąć rum w składnikach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 32×26 cm. Składniki

Danka Pichci
Przepis na drożdżówki z kremem cytrynowym – lemon curd (wegańskie) 65

Przepis na drożdżówki z cytrynowym kremem, czyli lemon curdem! Bułeczki, jak i lemon curd są wegańskie. Orzeźwiające nadzienie świetnie komponuje się z ciastem drożdżowym. Jak zrobić cytrynowe drożdżówki? Przygotowanie przepisu rozpocznij od zrobienia lemon curdu. Wszystkie składniki gotuj przez kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia. Następnie czas na wyrobienie ciasta drożdżowego, które później odstawiamy do wyrośnięcia. Na koniec przyszedł(...)cytryny (65 g soku) skórka z 1 cytryny (starta na małych oczkach tarki) 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka mąki ziemniaczanej duża szczypta kurkumy szczypta soli Ciasto: 300 g mąki pszennej 160 g mleka (roślinnego) 7 g suszonych drożdży lub 17 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g oleju szczypta soli szczypta kurkumy przygotowanie Przygotowanie

Via Gusto
Ciasto francuskie z ricottą i porem. 51

Ciasto francuskie z ricottą i porem. Te małe wypieki z ciasta francuskiego są pyszną alternatywą dla zwykłych przekąsek . Ten przepis jest także świetnym pomysłem na przystawki na przyjęcia. Cudowne, małe przekąski wykonane z ciasta francuskiego z dodatkiem sera ricotta i pora , sprawdzą się świetnie w ciągu zabieganego tygodnia. Wykonamy je w 30 minut! Idealna przekąska na wynos. Cieszmy się(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 250 g sera ricotta – sól, pieprz – 1 jako – biała część pora – ½ szklanki startego sera mozzarella Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Pokrój je na prostokąty. Do miski włóż ser ricotta, jajko

Zdrowy Styl Joanny
Rolada z jabłek z Sieniawy – kuchnia podkarpacka 65

Rolada z jabłek z Sieniawy – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Sieniawa, gmina Sieniawa, powiat przeworski  Rolada z jabłek to regionalne ciasto biszkoptowe pieczone w specyficzny sposób. Na dno brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia kładzie się kawałki jabłek i zalewa się je ciastem biszkoptowym. Po upieczeniu gorącą roladę zawija się jabłkami do środka i odstawia do ostygnięcia. Smak rolady i jej ścisłość(...)zależą od rodzaju użytych jabłek, sposobu ich pokrojenia oraz proporcji w cieście biszkoptowym. Do tego rodzaju ciasta najlepsze będą jabłka kwaśne, najlepiej szara reneta. Jeśli jabłka, których używacie, nie są kwaśne, można je skropić sokiem z cytryny. Jeśli lubicie, jabłka można oprószyć cynamonem i cukrem. W niektórych zakątkach Podkarpacia jabłka kroi się na plastry, które układa się równo na płasko

Trzeci talerz
Ciasteczka francuskie z jabłkami 43

Ciasto francuskie z jabłkami Jabłka w cieście francuskim, małe i duże, kwaśne i słodkie. Jak zrobić ciastka francuskie z jabłkami? Delikatne, chrupiące ciasteczka francuskie z jabłkami i cynamonem. Prosty i szybki przepis na klasyczne jabłka w cieście francuskim. Ciasto francuskie choć stary wynalazek, w kwestii kuchni Francuzi nie mogli nam podarować ( moim zdaniem) nic lepszego. Mimo że ciasto historyczne(...)doskonale odnajduje się w dzisiejszych czasach. Ciasto francuskie przepisy na słodko i na słono, jako przekąska lub dodatek do obiadu, wybór jest ogromny. Dziś ciasteczka francuskie z jabłkami z cynamonem lub wanilią. Jak się robi ciasto francuskie z jabłkami? Bardzo łatwo, stopień trudności zerowy. Szybkie ciasto francuskie z jabłkami W handlu mamy dostęp do ciasta francuskiego w różnych wariantach. Jest

Dieta moja pasja
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 727

Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami jest smaczne, niezbyt słodkie, z kokosowym posmakiem i delikatną nutą alkoholu, który nie dominuje całości. Maliny dopełniają pysznej całości. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju mniejszych i większych uroczystościach. Jego przygotowaniu trzeba poświęcić nieco czasu, gdyż budyń na masę budyniową musi być całkowicie zimny przed zmiksowaniem go z masłem, co zajmuje kilka godzin. Ponadto trzeba(...)upiec dwa biszkopty. Myślę jednak, że trochę trudu wynagrodzi efekt końcowy.   Składniki na ciasto ciasto Kokosowy Chlejus z malinami: Biszkopt: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (3/4 szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Biszkopt kokosowy: 3 białka 100 g wiórków kokosowych (szklanka) 60 g cukru (5 łyżek

e-PrzepisyKulinarne
Tort Napoleon: tajniki wypiekania doskonałego ciasta 105

momentu swojego pojawienia się deser ten cieszył się ogromną popularnością nie tylko w Europie, ale i na całym świecie! Niektórych może zaskoczyć występowanie octu w składzie ciasta. Jednak nie warto się martwić: absolutnie nie jest to wyczuwalne w gotowym produkcie, a jednocześnie to właśnie ten składnik nadaje mu charakterystycznej kruchości. Jeśli jednak kategorycznie nie chcesz używać octu, możesz zastąpić(...)sokiem z cytryny lub wytrawnym białym winem. Popularność tortu spowodowała, że obecnie istnieją różne odmiany przepisu: z budyniem, z ciasta francuskiego itp. Tu podajemy klasyczny, który będzie smakował tak samo doskonale, jak gdyby ciasto wypiekała Twoja mama lub babcia. Liczba porcji: 12 Czas przygotowania: 20 min. + 40 minut. chłodzenie ciasta + 2 godz. - wypiekanie + 20 minut. dekorowanie + 8 godz. stabilizacja

Kuchcik gotuje
Ciasto Blue 122

Ciasto Blue to kolejna propozycja na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia , które przygotujecie w kilka chwil. Ciasto pięknie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, lub na większą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Blue jest prosty, szybki i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość zapewne znajdziecie w swojej kuchni, a resztę dostaniecie(...)każdym sklepie spożywczym. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Gwarantuję, że posmakuje każdemu bez wyjątku! CIASTO BLUE PRZEPIS Składniki 24 herbatniki 2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 120 g masła 70 g cukru 9 delicji 1 galaretka niebieska 400 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie W garnku zagotować 400 ml mleka

Przepiski.pl
Ciasto widelcem mieszane 88

Przepis na ciasto widelcem mieszane jest dziecinne prosty. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych mechanicznych urządzeń typu mikser czy robot kuchenny. Wystarczy nam tylko zwykły widelec, miska, sitko i szklanka do odmierzania składników oraz blacha. Ciasto widelcem mieszane robi się bardzo szybko, bo trzeba tylko wymieszać składniki mokre, dodać do nich składniki suche, wszystko razem dokładnie wymieszać, przełożyć na blaszkę(...)posypać owocami i kruszonką, do piekarnika i gotowe. Robiąc ciasto widelcem mieszane można kruszonkę pominąć, wówczas czas poświęcony na jego przygotowanie będzie jeszcze krótszy. Bardzo lubię takie proste ciasta z sezonowymi owocami, które robi się szybko, a po upieczeniu można sobie latem usiąść na tarasie lub ogrodzie z rodziną przy kawie i rozkoszować się smakiem własnoręcznie zrobionego deseru. Ciasto widelcem

Danka Pichci
Ciasto borówkowa chwila 338

Borówkowa chwila to przepyszne, nie za słodkie ciasto biszkoptowe przełożone pysznymi masami i owocami, które skradnie serce każdego łasucha. Ciasto nie tylko świetnie się prezentuje, ale także doskonale smakuje. Idealnie sprawdzi się na spotkanie w gronie rodziny czy znajomych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto borówkowa chwila jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie ma opcji, aby komuś nie wyszło. Wystarczy postępować(...)zgodnie z instrukcjami i gwarantuję, że wypiek uda się każdemu. Ciasto ma piękne kolory i jest idealne na lato. Zaspokoi pragnienie na słodkie i zachwyci swoim smakiem każdego kto go spróbuje. Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto z borówkami ! CIASTO BORÓWKOWA CHWILA PRZEPIS Poziom trudności: łatwy | Liczba porcji: blaszka 24×24 cm Składniki Biszkopt 4 jajka

Przepiski.pl
Bułki francuskie z pomidorem, oliwką i serem 122

Bułki francuskie z pomidorem, oliwką i serem to świetna przekąska , którą przygotujecie w mgnieniu oka. Bułeczki bazują na cieście francuskim, stąd też z momencie ich przygotowywania musicie mieć w domu gotowe ciasto francuskie . W tym przepisie wykorzystać możecie zarówno zakupione w sklepie ciasto francuskie jak i domowej roboty ciasto francuskie . Ciasto francuskie to nic innego jak połączenie mąki z tłuszczem(...)odrobiną wody oraz szczyptą soli. Po upieczeniu ciasto uzyskuje charakterystyczną warstwową strukturę, jest lekkie i chrupiące. Świetnie sprawdza się jako podstawa zarówno słodkich jak i wytrawnych wypieków. Poniższa propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, to proste bułki francuskie , do których dodałam ser kozi, pomidory i zielone oliwki. Te bułeczki polecam serwować na śniadanie, jako przekąskę lub na kolację. Zachęcam

MeCooks