ciasto - 162020 przepisów (strona:336/10802)

Ciasto Lwia Paszcza z malinami – pyszne i efektowne 201

Ciasto Lwia Paszcza z malinami to bardzo ładnie wyglądający, nie za słodki i pyszny deser idealny do popołudniowej kawy. Świetnie sprawdzi się również na wszelkiego rodzaju większych i mniejszych uroczystościach. Składa się z ciasta czekoladowego warstwy jogurtowej z malinami i bitej śmietany na wierzchu. Zamiast malin można wykorzystać inne owoce np. borówki czy porzeczki albo w ogóle z nich zrezygnować(...)choć dodają pysznej, lekko kwaśnej nuty.   Składniki na ciasto Lwia Paszcza z malinami: Warstwa brązowa: 5 łyżek wody 80 ml oleju 150 g cukru 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 czubate łyżki kakao   Warstwa biała: 600 g jogurtu greckiego opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Porzeczkowa Fantazja 388

Ciasto Porzeczkowa Fantazja Ciasto Porzeczkowa Fantazja to pyszny deser do kawy, idealny dla gości. Ciasto z kremem budyniowym, dżemem porzeczkowym i posypką kokosowo-sezamową jest całkiem proste w przygotowaniu, na pewno Wam posmakuje. Zobacz przygotowanie ciasta na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Porzeczkowa Fantazja jest przygotowane na najprostszym, jasnym biszkopcie z 3 jajek(...)sprawdzony, łatwy przepis bez oddzielania żółtek od białek - udaje się za każdym razem, nawet początkującym. Do ciasta przygotowujemy również krem budyniowy. Warto pamiętać, by masło oraz budyń były w takiej samej temperaturze (pokojowej; budyń musi być całkowicie wystudzony, a masło miękkie), inaczej krem może się rozwarstwić. Podczas upałów ryzyko zwarzenia się kremu jest większe niż w inne dni. Pamiętajcie

Lekcje w kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 170

Ciasto ucierane z truskawkami to jeden z prostszych pomysłów na smaczne wypieki z wykorzystaniem świeżych owoców. Możemy je robić począwszy od wiosny, aż do jesieni, w zależności od tego, na jakie owoce jest sezon. U mnie w chwili obecnej jest to ciasto z truskawkami, ale w najbliższej przyszłości zrobię je z borówkami lub porzeczkami, itp. Ciasto ucierane z truskawkami przygotujemy(...)bardzo krótkim czasie, bo wystarczy nam na to zaledwie 20 minut plus czas pieczenia. Ja to ciasto zrobiłam z kruszonką, ale można ten punkt pominąć i ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ważną zasadą przy robieniu tego wypieku jest to, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ciasto ucierane z truskawkami po upieczeniu jest pulchne i wilgotne, a następnego dnia

Danka Pichci
Ciasto z truskawkami i galaretką 60

Jeśli lubisz proste w przygotowaniu ciasta deserowe, to nasze ciasto z truskawkami i galaretką bez pieczenia jest właśnie dla Ciebie! Ten pyszny deser truskawkowy jest idealny na każdą okazję. Orzeźwiająca galaretka truskawkowa doskonale komponuje się z delikatnym kremem śmietankowym i lekko kwaśnymi owocami. Spód ciasta, to okrągłe biszkopty, które równie dobrze możesz zastąpić herbatnikami. Kolejną warstwą jest pyszna masa śmietanowa(...)wszystko wieńczy galaretka z kawałkami owoców. Przygotowanie ciasta zajmie ok. 30 minut, potem należy tylko zaczekać, aż masy stężeją w lodówce. Jeśli tak jak my uwielbiasz truskawki i szukasz nowych inspiracji na ciasta z tymi pysznymi owocami, zobacz nasz przepis! Zapraszamy! Forma 20 cm Ciasto z truskawkami i galaretką Składniki: biszkopty okrągłe: ok. 80 g śmietanka

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto kruche z jagodami 76

Dawno już nie wstawiałam żadnych nowych przepisów na ciasta na moim blogu. Ostatnio jakoś mało piekłam przynajmniej nowych rzeczy. Trochę z braku czasu, a trochę sama nie wiem z jakiego powodu. Czasem chyba po prostu trzeba zrobić przerwę i trochę odetchnąć, aby nie złapać wypalenia. Ale dziś wracam z naprawdę pysznym ciastem. Powstało ono z chęci wyczyszczenia resztek zapasów mrożonych(...)owoców, aby zrobić miejsce na nowe. I tak oto zrobiłam kruche ciasto z jagodami. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 3szkl. mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duży cukier waniliowy (32g) 3/4szkl. cukru kryształu 4 żółtka 200g zimnego masła 2 łyżki śmietany lub serka homogenizowanego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: ok. 4szkl

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Czekoladowiec – kuchnia podkarpacka 71

Ciasto Czekoladowiec – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Majdan Królewski, gmina Majdan Królewski, powiat kolbuszowski Ciasto ucierane z dodatkiem amoniaku to coś, co mnie zaintrygowało w tym przepisie. Byłam ciekawa jego konsystencji i smaku, zwłaszcza że nie piekłam jeszcze ciasta amoniakowego z kakao. Trzy placki tego niezwykłego ciasta przekłada się kremem na bazie budyniu i masła, który wzbogacony jest gorzką czekoladą. Czekolada dodatkowo(...)ozdabia wierzch ciasta. W efekcie całość jest mocno czekoladowa, a samo ciasto miękkie i dobrze zespolone z zastygniętym kremem. Jeśli lubicie czekoladę, to ciasto przypadnie Wam do gustu. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Majdanu Królewskiego został opublikowany w lokalnym tygodniku „Korso Kolbuszowskie” 12/2019. Pewne nieścisłości w recepturze kremu zostały przeze mnie wyprostowane w najlepszej wierze i mam nadzieję, że ostatecznie

Trzeci talerz
Koleżanka zaproponowała ciasto… 896

Pyszne ciasto! Proste i znikające w mgnieniu oka. Jak je nazwać? Może krajanka francuska z kremem brzoskwiniowym? Tak! To ciasto to dwa kruche spody z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem brzoskwiniowym. Uwielbiam takie ciasta, a brzoskwinie w cieście są wyjątkowe! Jesteście ciekawi co to za krem brzoskwiniowy? Brzoskwinie z puszki świetnie się w nim sprawdziły. Ugotowałam z nich budyń(...)wystudzony, wymieszałam z bitą śmietaną. Ot, cała tajemnica kremu z brzoskwini. Prostota tego przepisu to przede wszystkim dostępność gotowych składników, jak brzoskwinie z puszki i ciasto francuskie . Masz ochotę na szybki deser to przygotuj krajankę francuską przełożoną aromatycznym kremem z brzoskwini. Ciasto francuskie można też użyć jako spód do tarty. Tak zrobiłam piekąc czekoladowe ciasto lawa . Zawsze mam pod ręką

codojedzenia
Ciasto z batonikami Mars 63

ostatnim czasie bardzo polubiłam ciasta bez pieczenia . Można je przygotować w łatwy sposób, nie trzeba włączać piekarnika i dodatkowo są bardzo smaczne. Tym razem w naszym domu zagościło ciasto z batonikami Mars. Należy ono do dosyć słodkich ciast, ale moim zdaniem ciasto ma być słodkie Przełamane jest słonymi krakersami, które idealnie komponują się z masą krówkową. Czekoladowe wykończenia ciasta sprawia(...)całość rozpływa się w ustach. Polecam do kawki i nie tylko. Ciasto smakuje obłędnie! Sprawdźcie sami CIASTO Z BATONIKAMI MARS – PRZEPIS Składniki 660 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2/3 puszki masy krówkowej 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 1 duże opakowanie krakersów 1 opakowanie herbatników maślanych (ok. 12-16 sztuk) 4 batony mars 100 g mlecznej

Alle Dobre!
Gofry według tradycyjnego przepisu 71

kratownicą, lub rzadziej koło czy serduszka ułożone w kwiatek. Podaje się je z różnymi dodatkami m. in. z bitą śmietaną, owocami, dżemem, galaretką, lodami, cukrem pudrem lub polewą. Ciasto na gofry powstaje dzięki wymieszaniu mąki, cukru, soli, stopionego masła lub oleju, żółtek jaj i mleka, a następnie ubitych białek jaj. Specyficzną odmianą gofrów są gofry belgijskie, które zostały spopularyzowane(...)podświetlenie ekranu Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 5 min. Kalorie 295 kcal Gofry to doskonały pomysł na śniadanie, kolację i na słodką przekąskę. Ale jak zrobić idealne ciasto na gofry? Dowiesz się z naszego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g mąki pszennej 375 ml mleka (półtorej szklanki) 80 ml oleju (1/3 szklanki) 3 jajka rozmiar

ProstePesto.pl
Przekąski z ciasta francuskiego i szynki 59

Przekąski z ciasta francuskiego z szynką to idealny pomysł na smaczną przystawkę. Czas samego przygotowania takiego smakołyku to dosłownie 5 minut, później około 12 minut pieczenia, co łącznie daje nam około 17 minut i przekąski gotowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie szybkie przekąski z ciasta francuskiego będą idealnym pomysłem na domowe imprezy. Przepis na ich przygotowanie jest banalnie prosty, a każdy(...)większość z Was posiada w swojej kuchni. Można je serwować z ulubionymi sosami czy z ketchupem. Zapraszam na przepis! Zachęcam Was także do wypróbowania innych ciekawych przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego: Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami Łódeczki z ciasta francuskiego Koperty z ciasta francuskiego Mini zapiekanki z ciasta francuskiego PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I SZYNKI – PRZEPIS Składniki

Przepiski.pl
Banoffee na biszkopcie 92

Banoffee to nic innego jak połączenie toffi i bananów. Ciasto to można przygotować w wersji bez pieczenia, na herbatnikach lub na tradycyjnym biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moje ciasto banoffee przygotowałam właśnie na biszkopcie. Na nim rozsmarowana jest masa kajmakowa. Co do ilości kajmaku, możecie ją dobierać wedle uznania. W moim przypadku są to dwie czubate łyżki(...)możecie dodać więcej. Na masie ułożone są banany a na nich puszysta masa na bazie śmietanki kremówki. Użyłam całej śmietanki (500 ml), dzięki czemu ciasto wyszło bardzo wysokie i puszyste. Jeśli nie lubicie tak dużej ilości masy, możecie ją nieco zmniejszyć, dając np. 350 ml. Wierzch ciasta udekorowałam startą na tarce czekoladą. Przepis na ciasto banoffee jest

Przepiski.pl
Pizza gotowa w 10 minut 63

najszybsze ciasto na pizzę jakie znamy. Błyskawiczna pizza gotowa w 10 minut. Ciasta nie trzeba wyrabiać, nie trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie! Czas : 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwy Liczba porcji : 2 średnie pizzy Pizza gotowa w 10 minut Kiedy najdzie Was ochota na pizzę, nie kupujcie w sklepie(...)zdrowiej! Z tym przepisem dobrą pizzę zrobi każdy, nie trzeba być szefem kuchni. . Choć w tej pizzy nie ma drożdży, w niczym nie różni się od pizzy na drożdżowym cieście. Wszystko za sprawą samorosnącej mąki. Self rising flour jest produktem bardzo dobrze znanym w USA i Wielkiej Brytanii, gdzie została wymyślona gdzieś w połowie XIX w. jako sposób na dostarczanie

Niedzielny kucharz