ciasto - 160568 przepisów (strona:336/10705)

Wspaniałe ciasto Niebo jabłkowo-orzechowe+FILM 147

Cześć Kochani, jesień w pełni, więc dziś przychodzę do Was z bardzo jesiennym wypiekiem a mianowicie z ciastem o pięknej nazwie Niebo :) Jest to ciasto jabłkowo-orzechowe przełożone ciastem kruchym. Jest wspaniałe, pięknie wygląda, jest mięciutkie i rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach, spotkaniach. Na pewno każdemu posmakuje. Zapraszam gorąco i polecam Zapraszam tradycyjnie na film(...)którym pokazuje jak wykonać to ciasto krok po kroku SKŁADNIKI  *proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm 2 SPODY  -3 szkl mąki pszennej tortowej (szklanki 250 ml)+ trochę do podsypania -2jajka  1 łyżka cukru waniliowego -1/2 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki  śmietany kwaśnej 18% -125g miękkiego masła lub margaryny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowe ciasto bez pieczenia z bakaliami (vegan, białkowe) 86

zdecydowanie jedno z najszybszych ciast, jakie robiłam! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki. Dzięki użyciu odżywki białkowej ciasto ma wysoką zawartość białka. Kokosowe ciasto bez pieczenia (vegan, białkowe) Via Gusto To zdecydowanie jedno z najszybszych ciast, jakie robiłam! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki. Dzięki użyciu odżywki białkowej ciasto ma wysoką zawartość białka. Drukuj Proporcje na: małą keksówkę Czas przygotowania: 10 minut(...)mleczka kokosowego light 20 g syropu klonowego (lub innego płynnego słodzika) Wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż jako drugą warstwę. Wierzch możesz posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto włóż do lodówki co najmniej na 3 godziny. Artykuł Kokosowe ciasto bez pieczenia z bakaliami (vegan, białkowe) pochodzi z serwisu Via Gusto

Via Gusto
Ciasto bananowe 73

Ciasto z bananami to szybkie, proste i pyszne ciasto łyżką mieszane i co najważniejsze – ciasto, które zawsze wychodzi! Nie pamiętam już skąd ten przepis trafił do mnie, ale smak ciasta bananowego i łatwość przygotowania powoduje, iż każdy wraz z dokładką prosi koniecznie o tę recepturę 🙂 Polecam wszystkim! W moim domu ciasto bananowe to nasz numer 1, szczególnie wtedy, kiedy posiadamy(...)bardzo dojrzałych bananów, nie mających chętnych do bezpośredniej konsumpcji. J eśli macie bardzo dojrzałe banany i jednocześnie nie gustujecie w słodkich wypiekach, dajcie mniej cukru. Pamiętać również należy, że ciasto bananowe próbowane na świeżo – zaraz po upieczeniu, będzie wydawać się słodsze od tego samego ciasta, które spróbujemy na drugi dzień. Poniższy przepis na najlepsze ciasto bananowe polecam również wszystkim początkującym

Moja Delicja
Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne 119

Czekoladę kochają wszyscy, to świetny produkt na poprawę nastroju. Czekoladę możemy jeść pod wieloma postaciami, ciekawym deserem jest ciasto czekoladowe. Ciasto czekoladowe jest pyszne ze względu na swój smak, można dodawać do niego różne dodatki, przez co ciasto staje się poezją dla naszych oczu. Czekoladowe ciasto jest smaczne, aromatyczne, rozpływa się w ustach. Czy znasz przepis na: Ciasto krówkowe Składniki(...)czekolady deserowej ½ szklanki mleka jajka szklanka mąki pszennej 80 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 50 g masła 100 g czekolady deserowej Ciasto czekoladowe – przepis Jajka ogrzać w misce z ciepłą wodą. Do rondelka włóż pokrojone masło , kostki czekolady, podgrzewaj wszystko na najmniejszym ogniu, stale mieszając do momentu uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Potem dodaj do masy mleko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik zaparzany 109

Zaczęła się kalendarzowa jesień, a jak jesień, to obowiązkowo u mnie musi zagościć ciasto z jabłkami. Tym razem nie jest to jednak tradycyjna szarlotka, a szarlotka/jabłecznik zaparzany. Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia, a przy tym smaczne i fajnie wygląda. Do tej pory tego typu ciasta robiłam przeważnie z mąki tortowej, a nie z typowej mąki pszennej, ponieważ mąka(...)Ostatnio jednak natknęłam się na Mąkę Szymanowską od Polskie Młyny i postanowiłam ją wypróbować. Według informacji na opakowaniu, mąka nadaje się do wypieków, klusek, naleśników, pizzy itp. I rzeczywiście ciasto z jej użyciem udało się doskonale. Mąkę Szymanowską można kupić w sklepach stacjonarnych oraz w sklepie internetowym  https://www.skleppm.pl/ . A oto przepis na jabłecznik zaparzany: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Waniliowe Improwizacje
Kruche Ciasto ze Śliwkami 71

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem bardzo popularne i dobrze Wam znane kruche ciasto ze śliwkami . Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia! Kruche ciasto ze śliwkami to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych śliwek w sezonie. Ciasto jest lekkie, słodziutkie, przełamane lekko kwaśnym smakiem śliwek. Wręcz rozpływa się w ustach! Składniki na nadzienie: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śliwek 1/3 szklanki(...)cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 średnie jajko Sposób przygotowania W dużej miejsce umieść mąka, cukier, proszek do pieczenia. Dodaj jajko, pokrojone na kawałeczki masło. Całość wyrabiaj na gładkie ciasto. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część rozwałkuj na placek większy niż forma

Przepiski.pl
Ciasto francuskie z figami i serem camembert 78

Sakiewki z ciasta francuskiego zapieczone z figami i serem camembert, z subtelnym dodatkiem pokruszonych orzechów włoskich i miodu. Rarytas wśród przekąsek i przystawek. Ser camembert podczas pieczenia delikatnie się rozpływa i otula słodkie figi. Drukuj Ciasto francuskie ze świeżymi figami i serem camembert 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Franuska Trudność: Łatwe Ilość 12 sztuk Przygotowanie(...)Pieczenie 20 min. Kalorie 210 kcal Błyskawiczna i zarazem egzotyczna przekąska z ciasta francuskiego pieczonego z figami i serem camembert. Nuta orzechowa + odrobina miodu. Składniki: 300 g ciasta francuskiego (1 opakowanie z Lidla) 2 świeże figi 100 g sera Camembert President garść pokruszonych orzechów włoskich 50 ml płynnego miodu Sposób przygotowania: Rulon ciasta francuskiego rozwiń i pokrój w mniejsze kwadraty

ProstePesto.pl
Błyskawiczne Ciasto z Borówkami 94

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem nasze ulubione ciasto z borówkami amerykańskimi , które piekę co roku, w sezonie borówkowym. Jest bardzo szybkie i co najważniejsze proste w przygotowaniu a dodatkowo bardzo smaczne. Ciasto z borówkami jest mięciutkie, lekko wilgotne i delikatne w smaku. Ciężko zaprzestać na jednym kawałku. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy. Możemy je także zjeść na śniadanie(...)szklanką mleka. Domowe ciasto z borówkami jest banalnym wypiekiem, ale gwarantuję, że zachwyci Waszych gości. Nie musimy stawiać na skomplikowane i wymyślne wypieki. Czasem warto postawić na minimalizm. Ciasto z borówkami jest niezawodne i najprostsze, jakie można spotkać. Możemy je przygotować z dodatkiem innych sezonowych owoców. Serdecznie zapraszam do wyprobowania przepisu na ciasto z borówkami , które z pewnością zachwyci Wasze

Przepiski.pl
Maślana tarta z morelami w karmelu 125

Tarta z morelami w karmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych.  Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła(...)moreli ( mogą też  być brzoskwinie) ¾ szklanki cukru ¼ szklanki wody 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki mąki dodatkowo: 1 jajko. 1 łyżka cukru Przygotować ciasto: Do miski dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę, wyrobić w palcach na kruszonkę. Żółtko roztrzepać z cukrem. Dodać do ciasta razem

Smaczny zeszyt
Sernik z czerwoną porzeczką 3694

Serniki to ulubione ciasta wielu Polaków i trudno sobie wyobrazić święta czy różne uroczystości rodzinne bez tego ciasta. Deser ten gości również na stołach całego świata. Jest wiele odmian tego ciasta i każdy ma swoje ulubione. Jednak mój mąż uważa, że najlepszy jest sernik tradycyjny, czyli na kruchym spodzie i bez żadnych dodatków. Ja natomiast lubię w kuchni eksperymentować(...)przepadacie za kwaśnymi porzeczkami to owoce możecie zmienić na inne, na przykład borówki, maliny czy jagody. Ja sernik z czerwoną porzeczką przygotowałam ze świeżymi owocami, ale do tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika ze złotą rosą, sernik z czerwoną porzeczką będzie należał do ulubionych ciast moich domowników i upiekę

Danka Pichci
Szybkie i pulchne ciasto łaciate z jagodami i kruszonką (z wodą gazowaną) +FILM 111

Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na ciasto z serii tych najłatwiejszych. Zrobicie je zaledwie w kilka chwil, jest pyszne, pulchniutkie, mięciutkie. Jest to ciasto łaciate, na górze ma jagody, na które sezon trwa z najlepsze i pyszną kruszonkę. Ciasto ma jeden tajny składnik-gazowaną wodę, to ona je napowietrza i sprawia, ze ładnie wyrasta i długo zachowuje świeżość. Ciasto(...)zawsze wychodzi, jest to stary sprawdzony wielokrotnie przepis. Na pewno nie skończycie na jednym kawałku. Zapraszam gorąco Tradycyjnie zapraszam na film na moim kanale YouTube, z przygotowaniem ciasta krok po kroku. SKŁADNIKI * proporcje są na dużą blaszkę około 25x35cm ***szklanka u mnie to zawsze 250ml*** -5 jajek -szklanka cukru  -250ml oleju -250ml gazowanej wody -3 płaskie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowo - rabarbarowa delicja 103

Truskawkowo - rabarbarowa delicja to kolejne ciasto z wykorzystaniem rabarbaru. Tym razem jest to po raz pierwszy ciasto na zimno/bez pieczenia. Ciasto zrobiłam na jasnych herbatnikach. Rabarbar udusiłam i wymieszałam z galaretką truskawkową. Oprócz warstwy rabarbarowej w cieście zastosowałam krem budyniowy, warstwę galaretki i bitą śmietanę. Całość posypałam startą gorzką czekoladą. Ciasto smakuje wybornie, a smaki idealnie się ze sobą łączą(...)dużo, to trochę odlać. Do gorącej masy wsypałam galaretkę i wymieszałam do jej rozpuszczenia. Masę odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą wyłożyłam na herbatniki i przykryłam ją drugą warstwą ciastek. Ciasto schowałam do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1,5szkl. mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budynie i cukier. Mieszankę wlałam na gotujące się mleko i cały czas mieszając, ugotowałam gęsty budyń. Budyń

Waniliowe Improwizacje