ciasto - 160568 przepisów (strona:329/10705)

Przepis na drożdżówki z kremem cytrynowym – lemon curd (wegańskie) 47

Przepis na drożdżówki z cytrynowym kremem, czyli lemon curdem! Bułeczki, jak i lemon curd są wegańskie. Orzeźwiające nadzienie świetnie komponuje się z ciastem drożdżowym. Jak zrobić cytrynowe drożdżówki? Przygotowanie przepisu rozpocznij od zrobienia lemon curdu. Wszystkie składniki gotuj przez kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia. Następnie czas na wyrobienie ciasta drożdżowego, które później odstawiamy do wyrośnięcia. Na koniec przyszedł(...)cytryny (65 g soku) skórka z 1 cytryny (starta na małych oczkach tarki) 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka mąki ziemniaczanej duża szczypta kurkumy szczypta soli Ciasto: 300 g mąki pszennej 160 g mleka (roślinnego) 7 g suszonych drożdży lub 17 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g oleju szczypta soli szczypta kurkumy przygotowanie Przygotowanie

Via Gusto
Ciasto francuskie z ricottą i porem. 38

Ciasto francuskie z ricottą i porem. Te małe wypieki z ciasta francuskiego są pyszną alternatywą dla zwykłych przekąsek . Ten przepis jest także świetnym pomysłem na przystawki na przyjęcia. Cudowne, małe przekąski wykonane z ciasta francuskiego z dodatkiem sera ricotta i pora , sprawdzą się świetnie w ciągu zabieganego tygodnia. Wykonamy je w 30 minut! Idealna przekąska na wynos. Cieszmy się(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 250 g sera ricotta – sól, pieprz – 1 jako – biała część pora – ½ szklanki startego sera mozzarella Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Pokrój je na prostokąty. Do miski włóż ser ricotta, jajko

Zdrowy Styl Joanny
Rolada z jabłek z Sieniawy – kuchnia podkarpacka 53

Rolada z jabłek z Sieniawy – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Sieniawa, gmina Sieniawa, powiat przeworski  Rolada z jabłek to regionalne ciasto biszkoptowe pieczone w specyficzny sposób. Na dno brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia kładzie się kawałki jabłek i zalewa się je ciastem biszkoptowym. Po upieczeniu gorącą roladę zawija się jabłkami do środka i odstawia do ostygnięcia. Smak rolady i jej ścisłość(...)zależą od rodzaju użytych jabłek, sposobu ich pokrojenia oraz proporcji w cieście biszkoptowym. Do tego rodzaju ciasta najlepsze będą jabłka kwaśne, najlepiej szara reneta. Jeśli jabłka, których używacie, nie są kwaśne, można je skropić sokiem z cytryny. Jeśli lubicie, jabłka można oprószyć cynamonem i cukrem. W niektórych zakątkach Podkarpacia jabłka kroi się na plastry, które układa się równo na płasko

Trzeci talerz
Ciasteczka francuskie z jabłkami 35

Ciasto francuskie z jabłkami Jabłka w cieście francuskim, małe i duże, kwaśne i słodkie. Jak zrobić ciastka francuskie z jabłkami? Delikatne, chrupiące ciasteczka francuskie z jabłkami i cynamonem. Prosty i szybki przepis na klasyczne jabłka w cieście francuskim. Ciasto francuskie choć stary wynalazek, w kwestii kuchni Francuzi nie mogli nam podarować ( moim zdaniem) nic lepszego. Mimo że ciasto historyczne(...)doskonale odnajduje się w dzisiejszych czasach. Ciasto francuskie przepisy na słodko i na słono, jako przekąska lub dodatek do obiadu, wybór jest ogromny. Dziś ciasteczka francuskie z jabłkami z cynamonem lub wanilią. Jak się robi ciasto francuskie z jabłkami? Bardzo łatwo, stopień trudności zerowy. Szybkie ciasto francuskie z jabłkami W handlu mamy dostęp do ciasta francuskiego w różnych wariantach. Jest

Dieta moja pasja
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 708

Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami jest smaczne, niezbyt słodkie, z kokosowym posmakiem i delikatną nutą alkoholu, który nie dominuje całości. Maliny dopełniają pysznej całości. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju mniejszych i większych uroczystościach. Jego przygotowaniu trzeba poświęcić nieco czasu, gdyż budyń na masę budyniową musi być całkowicie zimny przed zmiksowaniem go z masłem, co zajmuje kilka godzin. Ponadto trzeba(...)upiec dwa biszkopty. Myślę jednak, że trochę trudu wynagrodzi efekt końcowy.   Składniki na ciasto ciasto Kokosowy Chlejus z malinami: Biszkopt: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (3/4 szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Biszkopt kokosowy: 3 białka 100 g wiórków kokosowych (szklanka) 60 g cukru (5 łyżek

e-PrzepisyKulinarne
Tort Napoleon: tajniki wypiekania doskonałego ciasta 85

momentu swojego pojawienia się deser ten cieszył się ogromną popularnością nie tylko w Europie, ale i na całym świecie! Niektórych może zaskoczyć występowanie octu w składzie ciasta. Jednak nie warto się martwić: absolutnie nie jest to wyczuwalne w gotowym produkcie, a jednocześnie to właśnie ten składnik nadaje mu charakterystycznej kruchości. Jeśli jednak kategorycznie nie chcesz używać octu, możesz zastąpić(...)sokiem z cytryny lub wytrawnym białym winem. Popularność tortu spowodowała, że obecnie istnieją różne odmiany przepisu: z budyniem, z ciasta francuskiego itp. Tu podajemy klasyczny, który będzie smakował tak samo doskonale, jak gdyby ciasto wypiekała Twoja mama lub babcia. Liczba porcji: 12 Czas przygotowania: 20 min. + 40 minut. chłodzenie ciasta + 2 godz. - wypiekanie + 20 minut. dekorowanie + 8 godz. stabilizacja

Kuchcik gotuje
Ciasto Blue 111

Ciasto Blue to kolejna propozycja na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia , które przygotujecie w kilka chwil. Ciasto pięknie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, lub na większą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Blue jest prosty, szybki i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość zapewne znajdziecie w swojej kuchni, a resztę dostaniecie(...)każdym sklepie spożywczym. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Gwarantuję, że posmakuje każdemu bez wyjątku! CIASTO BLUE PRZEPIS Składniki 24 herbatniki 2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 120 g masła 70 g cukru 9 delicji 1 galaretka niebieska 400 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie W garnku zagotować 400 ml mleka

Przepiski.pl
Ciasto widelcem mieszane 74

Przepis na ciasto widelcem mieszane jest dziecinne prosty. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych mechanicznych urządzeń typu mikser czy robot kuchenny. Wystarczy nam tylko zwykły widelec, miska, sitko i szklanka do odmierzania składników oraz blacha. Ciasto widelcem mieszane robi się bardzo szybko, bo trzeba tylko wymieszać składniki mokre, dodać do nich składniki suche, wszystko razem dokładnie wymieszać, przełożyć na blaszkę(...)posypać owocami i kruszonką, do piekarnika i gotowe. Robiąc ciasto widelcem mieszane można kruszonkę pominąć, wówczas czas poświęcony na jego przygotowanie będzie jeszcze krótszy. Bardzo lubię takie proste ciasta z sezonowymi owocami, które robi się szybko, a po upieczeniu można sobie latem usiąść na tarasie lub ogrodzie z rodziną przy kawie i rozkoszować się smakiem własnoręcznie zrobionego deseru. Ciasto widelcem

Danka Pichci
Ciasto borówkowa chwila 329

Borówkowa chwila to przepyszne, nie za słodkie ciasto biszkoptowe przełożone pysznymi masami i owocami, które skradnie serce każdego łasucha. Ciasto nie tylko świetnie się prezentuje, ale także doskonale smakuje. Idealnie sprawdzi się na spotkanie w gronie rodziny czy znajomych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto borówkowa chwila jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie ma opcji, aby komuś nie wyszło. Wystarczy postępować(...)zgodnie z instrukcjami i gwarantuję, że wypiek uda się każdemu. Ciasto ma piękne kolory i jest idealne na lato. Zaspokoi pragnienie na słodkie i zachwyci swoim smakiem każdego kto go spróbuje. Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto z borówkami ! CIASTO BORÓWKOWA CHWILA PRZEPIS Poziom trudności: łatwy | Liczba porcji: blaszka 24×24 cm Składniki Biszkopt 4 jajka

Przepiski.pl
Bułki francuskie z pomidorem, oliwką i serem 107

Bułki francuskie z pomidorem, oliwką i serem to świetna przekąska , którą przygotujecie w mgnieniu oka. Bułeczki bazują na cieście francuskim, stąd też z momencie ich przygotowywania musicie mieć w domu gotowe ciasto francuskie . W tym przepisie wykorzystać możecie zarówno zakupione w sklepie ciasto francuskie jak i domowej roboty ciasto francuskie . Ciasto francuskie to nic innego jak połączenie mąki z tłuszczem(...)odrobiną wody oraz szczyptą soli. Po upieczeniu ciasto uzyskuje charakterystyczną warstwową strukturę, jest lekkie i chrupiące. Świetnie sprawdza się jako podstawa zarówno słodkich jak i wytrawnych wypieków. Poniższa propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, to proste bułki francuskie , do których dodałam ser kozi, pomidory i zielone oliwki. Te bułeczki polecam serwować na śniadanie, jako przekąskę lub na kolację. Zachęcam

MeCooks
Ciasto Lwia Paszcza z malinami – pyszne i efektowne 191

Ciasto Lwia Paszcza z malinami to bardzo ładnie wyglądający, nie za słodki i pyszny deser idealny do popołudniowej kawy. Świetnie sprawdzi się również na wszelkiego rodzaju większych i mniejszych uroczystościach. Składa się z ciasta czekoladowego warstwy jogurtowej z malinami i bitej śmietany na wierzchu. Zamiast malin można wykorzystać inne owoce np. borówki czy porzeczki albo w ogóle z nich zrezygnować(...)choć dodają pysznej, lekko kwaśnej nuty.   Składniki na ciasto Lwia Paszcza z malinami: Warstwa brązowa: 5 łyżek wody 80 ml oleju 150 g cukru 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 czubate łyżki kakao   Warstwa biała: 600 g jogurtu greckiego opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Porzeczkowa Fantazja 375

Ciasto Porzeczkowa Fantazja Ciasto Porzeczkowa Fantazja to pyszny deser do kawy, idealny dla gości. Ciasto z kremem budyniowym, dżemem porzeczkowym i posypką kokosowo-sezamową jest całkiem proste w przygotowaniu, na pewno Wam posmakuje. Zobacz przygotowanie ciasta na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Porzeczkowa Fantazja jest przygotowane na najprostszym, jasnym biszkopcie z 3 jajek(...)sprawdzony, łatwy przepis bez oddzielania żółtek od białek - udaje się za każdym razem, nawet początkującym. Do ciasta przygotowujemy również krem budyniowy. Warto pamiętać, by masło oraz budyń były w takiej samej temperaturze (pokojowej; budyń musi być całkowicie wystudzony, a masło miękkie), inaczej krem może się rozwarstwić. Podczas upałów ryzyko zwarzenia się kremu jest większe niż w inne dni. Pamiętajcie

Lekcje w kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 156

Ciasto ucierane z truskawkami to jeden z prostszych pomysłów na smaczne wypieki z wykorzystaniem świeżych owoców. Możemy je robić począwszy od wiosny, aż do jesieni, w zależności od tego, na jakie owoce jest sezon. U mnie w chwili obecnej jest to ciasto z truskawkami, ale w najbliższej przyszłości zrobię je z borówkami lub porzeczkami, itp. Ciasto ucierane z truskawkami przygotujemy(...)bardzo krótkim czasie, bo wystarczy nam na to zaledwie 20 minut plus czas pieczenia. Ja to ciasto zrobiłam z kruszonką, ale można ten punkt pominąć i ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ważną zasadą przy robieniu tego wypieku jest to, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ciasto ucierane z truskawkami po upieczeniu jest pulchne i wilgotne, a następnego dnia

Danka Pichci
Ciasto z truskawkami i galaretką 54

Jeśli lubisz proste w przygotowaniu ciasta deserowe, to nasze ciasto z truskawkami i galaretką bez pieczenia jest właśnie dla Ciebie! Ten pyszny deser truskawkowy jest idealny na każdą okazję. Orzeźwiająca galaretka truskawkowa doskonale komponuje się z delikatnym kremem śmietankowym i lekko kwaśnymi owocami. Spód ciasta, to okrągłe biszkopty, które równie dobrze możesz zastąpić herbatnikami. Kolejną warstwą jest pyszna masa śmietanowa(...)wszystko wieńczy galaretka z kawałkami owoców. Przygotowanie ciasta zajmie ok. 30 minut, potem należy tylko zaczekać, aż masy stężeją w lodówce. Jeśli tak jak my uwielbiasz truskawki i szukasz nowych inspiracji na ciasta z tymi pysznymi owocami, zobacz nasz przepis! Zapraszamy! Forma 20 cm Ciasto z truskawkami i galaretką Składniki: biszkopty okrągłe: ok. 80 g śmietanka

Kuchnia Na Wypasie