ciasto - 160568 przepisów (strona:322/10705)

CIASTO Z RABARBAREM 155

Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z rabarbarem 5 łodyg rabarbaru + 2 łyżki cukru 4 jajka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 10 dag masła 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku do pieczenia parę kropel aromatu waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i posypać cukrem.   Masło roztopić odstawić aby przestygło. Białka(...)aromatem waniliowym   na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać przestudzone masło, śmietanę praz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie  składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo

RAROSSA
Ciasto owsiane 139

oceniaj innych tylko dlatego, że grzeszą inaczej niż ty. Autor nieznany       Po co się przejmować brakiem mąki w szafce, gdy ma się płatki owsiane? Ciasto bez mąki i bez cukru. Składniki: 1.5 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki wiórek kokosowych 1/3 szklanki łuskanego słonecznika 2 duże banany lub 3 małe + 1 banan do dekoracji 6 łyżek(...)pieczenia. W osobnej misce banany ugniatamy na papkę (można to zrobić używając tłuczka do ziemniaków). Do bananowej papki dodajemy mleko, mieszamy. Mokre łączymy z suchymi. Jeśli po połączeniu ciasto nie jest lepkie, dodajemy trochę wody, aby takie się stało. Chodzi o to, by płatki nie oddzielały się od siebie, tylko tworzyły jednolitą masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ciasto

Weganizm infantylny
Ciasto z jabłkami i malinami 131

pozostałe 3 jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę, a maliny opłukujemy. Przygotowujemy leistą kruszonkę poprzez zmieszanie łyżki mąki z łyżką cukru i łyżką oleju. Kruszonki wystarcza, aby zrobić na cieście małe ciapki, jeśli chcecie pokryć nią całe ciasto, wtedy trzeba zrobić jej więcej i wtedy też ciasto może wyjść baaardzo słodkie. Gdy mus jabłkowy wystygnie, dodajemy go do wcześniej przygotowanej(...)mieszaniny i łączymy. Ciasto powinno wyjść dość lepkie. Wykładamy je na małą tortownicę i wciskamy delikatnie w jego wierzch kawałki pokrojonych jabłek i maliny. Na koniec robimy ciapki z kruszonki. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 30-40 minut.  Znalazłam w Realu coś takiego jak długopisy wykonane z materiałów ulegających biodegradacji

Weganizm infantylny
Ciasto bananowe z otrębami 187

czegoś innego, jak wolimy. Gdy rozgnieciemy już dokładnie wszystkie kawałki, dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, siemię lniane, cynamon, olej, syrop z agawy. Całość starannie mieszamy. Gdy nasze ciasto będzie już gotowe, dodajemy otręby i jeszcze raz mieszamy. Masę przekładamy do wytłuszczonej (jeśli jest taka potrzeba) formy i posypujemy na wierzchu niewielką ilością otrębów. Pieczemy w 180 stopniach C przez(...)minut. Najlepiej jest sprawdzić jego gotowość poprzez włożenie w ciasto cienkiego patyczka. Jeśli po wyjęciu będzie czysty, nieoblepiony ciastem, oznacza to, że powinno być już upieczone.       Wyszło pycha. Puszyste, a niesuche. Z pierwszym kęsem miałam wrażenie, że popełniłam błąd, nie dodając super hiper mega gigantycznych ilości cukru, bo wydawało się niesłodkie. Zaufałam jednak słodkości bananów

Weganizm infantylny
Truskawki z nutellą na francuskim cieście 224

Dziś mam dla Was bardzo łatwy i szybki w wykonaniu deser. Wystarczy słoik nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego, kilka truskawek i opakowanie ciasta francuskiego. Składniki: 1 mały słoiczek nutelli ok. 10-12 truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na kwadraty (wyjdzie ok 8-10 szt.). Każdy z nich na środku posmarować nutellą i ułożyć na niej(...)pokrojone w plastry truskawki.  Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim ciasto francuskie. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok.10-12 minut

Pasja Smaku
Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów 124

pieczenia  4 łyżki masła + masło do wysmarowania formy  2 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki drobnego, białego cukru  1 szklanka płatków migdałów  Przygotowanie:  Ciasto piekłam na blasze o wymiarach 26 cm x 30 cm Masło w rondelku roztapiamy, dodajemy cukier i gasimy płomień; mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie myjemy śliwki, usuwamy ogonki(...)Masło połączone z cukrem przelewamy do drugiej, dużej miski i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz 4 jajka, cały czas ucieramy. Gdy masa będzie gładka i gęsta ciasto jest gotowe. Do wysmarowanej masłem blachy wlewamy ciasto, wygładzamy, na wierzchu układamy kawałki śliwek. Ciasto pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 st. Gotowe posypujemy płatkami migdałów, możemy podać

Moja smaczna kuchnia
Ciasto miodowe z masą budyniową 201

Ciasto na sodzie z dodatkiem miodu..przełożone masą budyniową..i lekkim dodatkiem dżemu malinowego.. Ciasto: 3 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki mleka 20 dkg margaryny 2 jajka 3 łyżki płynnego miodu Krem budyniowy: 1/2 l mleka 1/2 kostki margaryny  1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki(...)pszennej Dodatkowo dżem malinowy Sodę rozpuścić w mleku , dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe części i upiec 2 placki jednakowej wielkości. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180 stopni. Przygotować krem budyniowy. Odlać niepełną szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i margaryną. W zimnym mleku rozmieszać mąkę pszenną

Moje domowe kucharzenie
Jogurtowo - kokosowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 208

Lubię robić takie ciasta, przy których nie ma dużo pracy ani sprzątania..i to ciasto do takich należy..wystarczą dwie miseczki i łyżka...pomysł podpatrzony  tutaj . 3 szkl. mąki  2 jajka  1 szkl.oleju  1 szkl. cukru  2 szkl. jogurtu naturalnego  1 biała czekolada  300g wiórków kokosowych  500-600g rabarbaru(...)sodą, wiórkami i rozpuszczoną czekoladą. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Rabarbar obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu ciasta.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 45-50 minut w 200C.Upieczone ciasto wystudzić. Wystudzone można posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Pizza na cieście francuskim 118

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szt. małych pieczarek 0,5 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki ketchupu pikantnego 10 plasterków salami Ser mozzarella (1 szt.) 5 szt. pomidorków koktajlowych Oregano, bazylia Przepis: Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty(...)dużych oczkach ser mozzarella. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy oregano i bazylią. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 200C na 18 minut

Emcia Pichci
Kąski z kurczaka w cieście kokosowym 235

pieczenia, dolewamy mleko oraz wbijamy jajko.Ciasto dokładnie mieszamy (ma być dość gęste). Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę. Pokrojoną pierś dodajemy do ciasta i całość mieszamy, tak aby ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką nakładamy kawałki kurczaka. Smażymy na rumiano z każdej strony. Po wyciągnięciu z oleju osuszamy kąski

Emcia Pichci
Ciasto kokosowo-gryczane z cukinią i śliwkami 164

Dawno ciasta nie piekłam. Pamiętam taki czas sprzed kilku lat, kiedy to niespodziewanie dla siebie samej odkryłam, że pieczenie to fajna rzecz i że mi wychodzi (bo do tej pory specjalnie mnie nie ciągnęło i uważałam, że nie mam ręki do ciast, choć nie wiem skąd takie przekonanie skoro nie piekłam nic albo prawie nic). Po tym odkryciu ciasto (najczęściej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto malinka 803

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto malinka często gości na moim stole gdy tylko mam dostępne maliny, a to za sprawą pysznych kruchych blatów z dodatkiem gęstej galaretki z malin i bitej śmietany. Te połączenie sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Post Ciasto malinka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 201

przygotować wcześniej i upiec przed samym podaniem.   Naprawdę polecam. Uwaga!! Szybko znikają z talerza J Przy większej ilości osób proponuję podwoić albo potroić porcję.   Wytrawne roladki z ciasta francuskiego       Składniki: ·        opakowanie ciasta francuskiego ·        keczup ·          około(...)żółty ser ·        zioła prowansalskie   Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy w bardzo cienkie plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce. Ciasto francuskie rozkładamy (nie wałkujemy).   Układamy równolegle plasterki salami i pieczarki. Polewamy keczupem, posypujemy serem żółtym i ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy ciasno jak roladę i dociskamy aby się nie rozpadła. Roladę tniemy w około

Mania Gotowania
Kaszanka zapiekana z cebulą w cieście francuskim 190

domu. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) 4 kawałki dobrej jakości kaszanki 2 duże białe cukrowe cebule kilka świeżych gałązek estragonu kilka świeżych gałązek rozmarynu kilka suszonych liści laurowych opakowanie ciasta francuskiego 2 czubate stołowe łyżki musztardy francuskiej 2 czubate stołowe łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka słodkiej śmietany 30-36 % sól pieprz świeżo mielony masło klarowane(...)klarowanym na małym ogniu. Dodajemy liście laurowe, gałązki rozmarynu i estragonu. Dzięki powolnemu smażeniu będzie jeszcze bardziej słodka. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ciasto francuskie kroimy na 4 kwadraty. Na każdym na środku wzdłuż układamy cebulę, a na niej kaszankę (wyjmujemy wcześniej z lodówki by miała temperaturę pokojową). Zwijamy ciasto tak by powstały trójkąty

OstryKęs
Pizza na grubym cieście z mozarellą, bryndzą i świeżą bazylią, najlepsza...... 180

włoskimi pastami, my dodajemy dużo sosu i składników, oni tyle co o ile. Moja propozycja to pizza jaką my kochamy najbardziej czyli na grubym i puszystym cieście z mozarellą, pomidorami, świeżą bazylią, oliwkami nadziewanymi anchois i bryndzą. I jest to najsmaczniejsza i najbardziej aromatyczna pizza. Pycha! Szczerze polecam. składniki na ciasto: pełny kubek(300ml) mąki Szymanowskiej 1/4 świeżych drożdży(...)łyżki aromatyzowanej tymiankiem oliwy z oliwek 1/4 kubka ciepłej wody sól drożdże rozpuścić w wodzie, wymieszać z odrobiną maki, pozostawić roztwór żeby podwoił objętość, potem zagnieść ciasto (ma być miękkie, jeżeli nie- dodajcie jeszcze troszkę wody), odstawić w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. składniki na pizzę pomidory całe w puszce oliwki nadziewane anchois świeża bazylia świeże oregano mozarella bryndza (połowa

SMYKWKUCHNI