Tym razem pragnę pokazać Wam idealną przekąskę do piwa typu Pilsner Niemiecki. Jako, że sezon na pyszną i kruchą kapustę w pełni postanowiłam ją wykorzystać. Duet
Mango PapajaUwielbiamy cukinię i w sezonie często gości na naszym stole pod różną postacią. Nie robiłam jeszcze pasztetu i postanowiłam to nadrobić. Wyszukałam kilka przepisów w internecie
Monia miesza i gotujechleb razowy 2-3 kromki biały twaróg 10 dag truskawki 5-6 szt cukier Chlebek posmarowac serkiem, pokroić truskawki. można leciutko posypac cukrem
Camilla w kuchniBruschetta - włoski przysmak podawany na wiele sposobów. Podstawą jest opieczona bułka, najlepiej ciabatta, posmarowana oliwą z oliwek i natarta świeżym czosnkiem. Dodatkiem najczęściej są salsy z
Codzienna kuchnia niecodziennaParzony karczek w majeranku Domowe wędliny to już prawie moje hobby . Uwielbiam je robić i wymyślać nowe receptury , przy okazji nieco eksperymentując , czasem kiepskim skutkiem , a
Ogrodnik w podróżySkładniki: suszone pomidory z żurawiną w zalewie (100 g) świeży szpinak (1 garść) Czas przygotowania: 3 min. Liczba porcji: na ok. 10 kromek Przygotowanie: Do suszonych
Weganka gotujePasztet drobiowy z jajkiem Składniki: - 1 kg mięsa drobiowego z kością lub bez - marchew, pietruszka, kawałek selera - 1 cebula - 1 łyżka oliwy - 2 listki laurowe
Kuchnia co dniaDomowy smalec z cebulką Składniki: - słonina - cebula - sól ziołowa - pieprz czarny ziarnisty - majeranek Przygotowanie: Słoninę kroję w drobną kostkę. Wytapiam ją na małym ogniu. U mnie
Kuchnia co dniaSchab nadziewany papryką z przyprawą Szeherezada z szynkowara Składniki: - 800g schabu - 10g soli peklującej (u mnie: Peklosmaczek K) - 10g przyprawy Natura Smak Szeherezada
Kuchnia co dniaDomowa wędlina drobiowa (prasowanka) Składniki: - 600g ud z kurcząt - 500g fileta z kurczaka - 3 łyżeczki przyprawy Natura Smak John (w składzie m.in.: cebula, papryka zielona
Kuchnia co dniaUwielbiam żółte sery, szczególnie te z dziurami, jednak czasami warto od nich odpocząć i zrobić sobie pastę kanapkową. Była cieciorkowa, soczewicowa... tym razem padło na pastę
Corner With RecipesPasty kanapkowe z roślin strączkowych robię co najmniej raz na tydzień. Dzięki temu jem mniej nabiału, który bywa różnej jakości. Fasola adzuki ma wielką zaletę, jest
Corner With RecipesPyszna pasta o niezbyt miłej dla oka aparycji. Robiłam ją już dość dawno, podałam razem z tymi paluchami. Goście przyszli i usłyszałam pytanie: "Co to za
Corner With Recipes