Klasyczna Tapenada

Klasyczna Tapenada

Klasyczna Tapenada

Tapenada to pasta z hiszpańskich oliwek doprawiona najczęściej czosnkiem i ziołami.  Tapanade to danie kuchni francuskiej wywodzące się z Prowansji, niemniej  jednak istnieje również w wersji hiszpańskiej i taką właśnie przekąskę wam prezentuję. Jej wykonanie jest banalnie proste, a smakuje rewelacyjnie!  Składniki:1 ząbek czosnku125g czarnych oliwek bez pestek7 suszonych pomidorów w oleju1 łyżka oliwy z oliweksól, pieprzkilka listków bazylii Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić a n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.