Drugi raz biorę udział we wspólnym wypiekaniu pieczywa w piekarni Amber . Tym razem został wybrany chleb na zakwasie, z czego się bardzo cieszę, bo preferuję właśnie
Weekendy w domu i ogrodzieZimno, szaro, buro i wiatr chce urwać głowę... A ja w tym wszystkim tkwię w samochodzie i próbuję nauczyć się nim jeździć. Tak, czas zrobić prawo
Przepysznik - BLW i nie tylkoPo prostu musiałam zrobić! Z każdej strony słyszę jakie to smarowidło jest pyszne. Sprawdziłam i potwierdzam, choć domowy smalec mojej mamusi też jest mega! Składniki : * puszka
Magiczne Życie MartyPomysł na nietypową przekąskę, dodatek do zupy, bądź innego dania. Składniki: 400g filetów z piersi kurczaka 500g ciasta francuskiego (można spokojnie używać kupnego, gotowego) 200ml jogurtu
Gotuj z RumcajsemSkładniki: 1 ząbek czosnku, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka ziaren słonecznika, sól, pieprz, odrobina pieprzu
W kuchni u MonikiPo upieczeniu w listopadowej piekarni Amber chleba marchwiowego Jima Laheya postanowiłam upiec podobny na zakwasie, bo jednak chleby na zakwasie cieszą się u mnie większym uznaniem
Weekendy w domu i ogrodzieO mojej miłości do pigwowców i pigw mogliście się przekonać, czytając wcześniejsze przepisy na dżem z pigwy i dyni , sok z pigwowców czy marmoladę z pigwowców
Weekendy w domu i ogrodzieUff, całe szczęście dzisiejsze odpytywanie z kinezyterapii mnie ominęło, a myślałam, że padnie na mnie. Dopiero wtorek, a ja już jestem zmęczona i nie mogę doczekać
Be Fit Be StrongDobry śledzik nie jest zły. A ten podrasowany w domu nie ma sobie równych. Kilka przypraw i dodatków. Kilka dni leżakowania w lodówce i żaden
Mam To Na WidelcuJeśli tylko lubicie smak kminku, to w tym chlebie się zakochacie. Jadłam i piekłam już wiele chlebów, ale ten po prostu mnie uwiódł od momentu, kiedy
Weekendy w domu i ogrodziePierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej ostatnio często jest przygotowana u nas w domu na obiadu lub kolację. Ten przepis przypadł do gustu wszystkim
Kuchnia ŁukaszaZapach pigwowców chciałabym zatrzymać na cały rok. Pachnie nimi u mnie we wrześniu i pierwszej połowie października. Bardzo żałuję, że nie ma perfum, balsamów do ciała
Weekendy w domu i ogrodzieSKŁADNIKI: 2 wędzone makrele 4 jajka ugotowane na twardo garść koperku garść natki pietruszki pieprz mielony 2 łyżeczki musztardy dijon 3 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE: Do naczynia
ClauditteMissCookingJemy grzyby prawie codziennie. Jak w ogole nie można lubieć grzybów. Niskokaloryczne, bogate w błonnik i antyutleniacze…tyle dobroci za darmo. Tylko iść do lasu
codojedzeniaRobiłam polędwiczkę w mleku i razem piekłam boczek..użyłam tych samych przypraw, ale piekłam normalnie bez mleka...pycha..lepszy niż polędwiczka. 1 kg boczku 1/2 łyżki
Moje domowe kucharzenie