Chleb na zakwasie pszenno-żytni (podstawowy)

Chleb na zakwasie pszenno-żytni (podstawowy)

Chleb na zakwasie pszenno-żytni (podstawowy)

Zapach pieczonego domowego chleba według mnie porównać można jedynie z zapachem pieczonych pierniczków lub domowej szarlotki. Nie potrafiłabym jednoznacznie wskazać, który z nich jest najładniejszy. Piekę swoje chleby od ponad czterech lat w niemal każdy weekend. Zaczynałam od chleba na drożdżach, wypiekanego w wypiekaczu (maszynie do wypieku chleba). W niektóre niedziele nadal piekę chleb na suszonych drożdżach, bo maszynie wystarczą 4 godziny na wyrobienie, wyrośnięcie i upieczenie chleba. Największy sentyment... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na drożdżach , żurawina, pierniczki, dynia, słonecznik, szarlotka, chleb na zakwasie, chleb z ziarnami, wegetariańska, kanapka, pestki dyni i słonecznika, pieczywo, kanapki, ciasto na niedziele, chleb razowy, ciasto orkiszowe, mąka orkiszowa, chleb mieszany, ciasto z masa, ciasta z masa, dynia pieczona

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.