Były muffinki z kabanoskami a teraz bułeczki drożdżowe z dodatkiem kabanosków i cebuli. Smakują wspaniale i nie trzeba robić z nich już kanapki bo zawierają mięsną wkładkę.składniki:3 szklanki mąki pszennej1 opakowanie suchych drożdży1 łyżka cukru1 łyżeczka soli1-2 łyżeczki oregano2 łyżki roztopionej margaryny1 szklanka letniego mleka1 jajko100 g cienkich kabanosów1 średnia cebulaKabanosy pokroić na małe kawałeczki
Monia miesza i gotujełyżek oliwy i sok z cytryny do smaku (ewentualnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek). Całość doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy. Polewamy pomidory z serem.Podajemy z grzankami, kanapkami lub samodzielnie. Idealne do potraw z grilla.Bon Appetit
Pudełko rozmaitościSos tatarski mojej teściowej to było małe dzieło sztuki, które mój mąż wspomina cały czas z wielkim sentymentem. Ja wiem, że taki sos jest grany w
ladykitchenŚwieży razowy na miodzie z jajecznicą na boczku to super śniadanie :) Polecam. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzisiaj pasta jajeczna z tuńczykiem na śniadanie. Banalnie prosta do przygotowania i pyszna. Idealna dla zabieganych! Polecam również wypróbować pastę jajeczną z suszonymi pomidorami oraz pastę
Oryginalny smakSos pieczarkowy na ostro z dodatkiem parmezanu, chili i śmietanki. Pyszny, domowy sos, który polecam do wszelakich makaronów, kasz, ryżu. Rewelacyjne danie wege do młodych ziemniaków
Zasmakuj KuchniProsta i pyszna przekąska. Idealna podczas wizyty niespodziewanych gości, jak również na wszelkie małe lub większe imprezy. Sprawdzi się również podczas domowego Sylwestra. Krakersy z serkiem
Moja DelicjaZobacz mój sprawdzony i bardzo szybki przepis na domowy paprykarz szczeciński. Paprykarz świetnie nadaje się do świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Moja wersja będzie przygotowana na bazie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry, na pyszne śniadanie polecam chrupiące croissant z jajkiem, awokado i boczkiem. Czytaj więcej »
Ana Mari's world(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe. Stanowią one świetny dodatek do śniadania, kolacji, czy różnego rodzaju przekąsek. Na blogu możecie znaleźć przepisy na
Przepiski.plSkładniki: 4-5 filetów śledziowych a'la matias 3 cebule 150 g koncentratu pomidorowego 40 g suszonej żurawiny 10 łyżek oleju rzepakowego sok z 1
Qchnia po prostu