Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki na 2 małe keksówki: 0,5 kg udek z kurczaka bez skóry i kości 0,25 kg wątróbki drobiowej 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)