Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki a właściwie małosolne rzodkiewki to warzywa, które kiszę odkąd pamiętam, kisiła je moja mama, kiszę i ja. Gdy zaczyna się robić ciepło to często z Piotrem przygotowujemy kiszonki warzywne. Można kisić różne warzywa, nie tylko kapustę, czy ogórki, można kisić buraki , cukinię, kalafior, marchewkę! Kiszenie to najzdrowszy i najprostrzy sposób konerwowania warzyw. Kiszone rzodkiewki i ogórki po lekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia, wypróbuj mój sprawdzony przepis na kiszone rzodkiewki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, ogórki kiszone, buraki, przetwory, ogórki małosolne, kalafiorem, kapustą, kanapki, cukinia, koktajle, kalafior, marchewka, kanapka, marynaty, kapusta kiszona, cukinia na zimę

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.