DŻEM MORELOWY

DŻEM MORELOWY

DŻEM MORELOWY

Pyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików o pojemności 160 ml. Dżem nie jest zbyt słodki (dużo zależy też od tego jak dojrzałych owoców użyjesz), jeśli wolisz dodaj więcej cukru lub 2 dojrzałe b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję