KARKÓWKA DUSZONA W WINIE

KARKÓWKA DUSZONA W WINIE

KARKÓWKA DUSZONA W WINIE

Sezon na karkówkę w pełni. Dziś zapraszam na duszoną w winie i prażonej cebulce. Mięso jest delikatne i pyszne. Nadaje się zarówno na obiad jak i do kanapek. Polecam i smacznego.  SKŁADNIKI dla 6 osób: 1 kg Karkówki bez kości  1 szklanka wina czerwonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 szklanka prażonej cebulki PRZYGOTOWANIE:  Karkówkę kroję na plastry grubości ok 1 cm. Mięso dokładnie rozbijam. Solę i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.