Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

Zdarzają mi się takie dni, kiedy myśl o kanapkach na śniadanie nie budzi mojego entuzjazmu. Oczywiście nie ma mowy o dniu powszednim, bo wówczas w pośpiechu łykam pół kajzerki z kiełkami i "czymś" na wierzchu, ale o weekendzie. Zazwyczaj jadam wtedy jajka na miękko lub jajecznicę, do której wrzucam lodówkowe końcówki. Tym razem jajecznica zwyciężyła. Z dodatkiem wiejskiej kiełbasy i pomidorków koktajlowych, w towarzystwie świeżych, kupionych przez męża kajzerek, smakowała niebiańsko :) Czytaj więcej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.