JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO

Przepis na : śniadanie

Niebanalna, pożywna propozycja na miłe śniadanie, nie tylko to wielkanocne J Awokado wyróżnia duża zawartość tłuszczów, ale tych dobrych, bo jednonasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na kontrolę poziomu cholesterolu we krwi. Poza tym to prawdziwa bomba witamin i składników mineralnych - zawiera m.in. witaminy E, C i K, kwas foliowy, potas, magnez, żelazo, fosfor, mangan, czy cynk. Jedzmy więc ten owoc w jak największych ilościach i jak najczęściej, a na pewno wyjdzie nam to na zdrowie i uro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Calzonella.com

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.