Mus jabłkowy.

Mus jabłkowy.

Mus jabłkowy.

Domowy mus jabłkowy jest bardzo pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast oraz wszelkich deserów, a także do kanapek. Dostałam ostatnio trochę ekologicznych jabłek od koleżanki i postanowiłam zrobić z nich pyszny mus. Szarlotka zimową porą, naleśniki z musem prawdziwe pyszności. Aby mus miał ładny, jasny kolor należy na bieżąco obierać jabłka ze skórki. SKŁADNIKI: 6 kg. jabłek cukier biały lub brązowy około10 łyżek woda WYKONANIE: Na dno dużego garnka wlewamy około1,5cm. wody, zagotowujemy, jabłka obieramy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mus, naleśniki, zdrowe przepisy, jabłka prażone, desery, naleśnik, kanapki, ciasto, deser, szarlotka, kanapka, przetwory, pyszne ciasto, szarlotka z jabłkami, ciasta z jabłkami, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.