Jajka po Benedyktyńsku

Jajka po Benedyktyńsku

Jajka po Benedyktyńsku

Przepis na : śniadanie

Jajka po benedyktyńsku  Skład : 2 bułki z ziarnami 2 jajka pieprz, sól szczypiorek Przygotowanie : Odcinamy górę bułki i wydrążamy środek Do bułki wlewamy całe jajko Przyprawiamy solą, pieprzem  Bułeczki wkładamy do piekarnika temp 200 C na ok 10 min Smacznego Pozdrawiam :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sylwetka Od Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.