Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina
Przepis na : obiad
Wolnopieczona, szarpana wieprzowina, czyli amerykański „pulled pork” to danie u nas mało znane, a zdecydowanie warte uwagi. Jest to (zazwyczaj) łopatka, którą piecze się (najczęściej długo, w niskiej temperaturze) do momentu, aż mięso będzie rozdzielać się na pojedyncze włókna. Całe upieczone mięso należy „poszarpać” widelcem, a następnie zanurzyć w sosie barbecue (BBQ) i wymieszać. Można użyć gotowego sosu BBQ, ja wolę robić go samodzielnie. Przygotowaną w ten sposób wieprzowinę pod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, wieprzowina, zupa pomidorowa, mięso, mielone, barbecue, koper, sos z octu balsamicznego , czerwona kapusta, papryka, bułki, kapustą, surówka, kanapka, puree, puree ziemniaczane, kanapki, hamburger, syrop, bez pieczenia, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, ketchup pomidorowy, obiad, sos pomidorowy, sos do mielonego , mięsa pieczone, mięso na obiad, mięso mielone, dania bez mięsa
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz