Polaka niedzielny obiad - rosół

Polaka niedzielny obiad - rosół

Polaka niedzielny obiad - rosół

Tak, własnie oczywiście. Polaka niedzielny obiad to rosół i schabowy. Ja jednak dziś skieruję Waszą uwagę tylko na zupę. Mówi się, że rosół to tylko z prawdziwej kury, a nie z chowu wielkoprzemysłowego (broilera). Prawdziwa kura czyli taka wiejska, która sama sobie grzebie w ziemi i wynajduje jedzonko. Taka kura wiedzie spokojny żywot, bez stresu, ma sporo ruchu, gimnastykuje się kiedy chce i gdzie chce, spotyka różne inne zwierzątka na podwórku - no generalnie ma dobrze! Jednak co zrobić jeśli nie mamy takiego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Right Behind The Kitchen

Autor

Right Behind The KitchenRight Behind The Kitchen

Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, rosół, naleśnik, zupa, mięso, indyk, marchewka, skrzydełka, ziemniaki, kurczak, placki, ciasto na naleśniki, kanapka, por , do pracy, seler, kanapki, makarony, boczek, makaron, obiad, schabowe, ciasto, rosół z kury, kurczak z boczkiem, skrzydełka w cieście, kurczak z makaronem, placki z kurczaka, gotowany kurczak, zupa z selera

Inne przepisy z Right Behind The Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.