Marynowana Papryka

Marynowana Papryka

Marynowana Papryka

Papryka nie tylko jest kolorowa i pięknie się prezentuje, ale jest również zdrowa i smaczna. Co roku podbierałam babci słoiczki zamarynowanej papryki. Jest ona dokonała nie tylko na imprezy, ale i na codzienne kanapki lub jako dodatek do obiadu. W tym roku postanowiłam sama zamarynować kilka papryk. Poniższy przepis dostałam od mojej babci więc mam nadzieję, że smakuje równie dobrze. Składniki: 2 kg papryki 15 - 20 ziaren gorczycy na słoik 1 łyżka oleju na słoik Składniki na zalewę: 10 szklanek wody 2 szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.