Chutney - sos z rabarbaru do mięs i serów na bazie oleju rzepakowego

Chutney -  sos z rabarbaru do mięs i serów na bazie oleju rzepakowego

Chutney - sos z rabarbaru do mięs i serów na bazie oleju rzepakowego

Zachęcam do przygotowania sosu chutney i do podawania mięs z takim właśnie dodatkiem. Mięso podane z sosem na bazie tłuszczu zwierzęcego nie jest dobrym pomysłem, natomiast sos rabarbarowy lub żurawinowy to porcja witamin i dobrego smaku. Sos ten tak bardzo mi smakował, że nawet kanapki nim smarowałam. Jest kwaskowo-słodki a przygotowanie go do zaledwie chwilka. Użyty olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jego obecność (choćby mała) w codziennych potrawach jest bardzo ważna dla n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.