Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty jajecznej z awokado. Przed podaniem udekorujcie ją listkami świeżej kolendry, który doda lekkiej cytrynowej nuty. Pastę najlepiej przygotować przed samym jedzeniem, ponieważ awokado z czasem ciemnieje. Składniki: 1 dojrzałe awokado 3 jajka sok z cytryny lub limonki 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz kolendra do dekoracji Jajka ugotować na twardo. Obrać i drobno pokroić. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Awokado przełożyć do mise... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)