Domowa wędlina z łopatki

Domowa wędlina z łopatki

Domowa wędlina z łopatki

Mój pierwszy wyrób i z pewnością nie ostatni. Test urządzenia wypadł pomyślnie. Idealna wędlina na kanapki. Składniki 900 g łopatki wieprzowej czubata łyżeczka soli 2 czubate łyżki żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie   Łopatkę płuczemy ,połowę mięsa kroimy w drobną kostkę ,drugą połowę mielimy razem z pomidorami i czosnkiem .Całość mieszamy z przyprawami ,dodajemy wodę i żelatynę. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką. Miskę z mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.