Rogaliki francuskie z szynką i serem
Rogaliki francuskie z szynką i serem
Przepis na : kolacja
Składniki (na 7-8 rogalików):
1 gotowe ciasto francuskie
1 jajko
2 plasterki szynki
2 plasterki sera żółtego
1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło).
2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy. Rogaliki smarujemy na wierzchu żółtkiem.
3. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Culinary Art
Autor
dagooshya
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
francuskie, śniadanie, pieczenie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ser żółty, szybkie śniadanie, szynka, śniadania, jajko, ciasto francuskie, kanapka, kolacja, kanapki, ciasto z białek , pieczeń z szynki, pieczona szynka, szybkie ciasto, szybki ciasto, szybka kolacja
Inne przepisy z My Culinary Art
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję