Rogaliki francuskie z szynką i serem

Rogaliki francuskie z szynką i serem

Rogaliki francuskie z szynką i serem

Przepis na : kolacja

Składniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy. Rogaliki smarujemy na wierzchu żółtkiem. 3. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.