Schab z pieczarkami

Schab z pieczarkami

Schab z pieczarkami

Jedno z moich ulubionych mięs pieczonych to schab z pieczarkami. Sprawdzi się zarówno jako dodatek na kanapki do pracy, jak i mięso na świąteczny stół. Pieczarkowy farsz jest aromatyczny i wilgotny, a schab tak przygotowany nie jest suchy. Składniki: kawałek schabu (około 1,5 kg) 500 g pieczarek sól pieprz olej 2 duże garście siekanej natki pietruszki 1 czubata łyżka bułki tartej 1 jajko Wykonanie: Pieczarki myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i wkładamy do garnka. Do pieczarek dodajemy 1 łyżkę o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję