Sos tatarski

Sos tatarski

Sos tatarski

  Składniki : 3 ugotowane białka jajka 5 grzybków marynowanych 1 ogórek konserwowy sok z cytryny odrobina cukru pudru majonez Przygotowanie : Białka jaj, grzybki, ogórek oraz szczypiorek drobno pokroić Składniki wymieszać dodać majonez, odrobinę soli, łyżkę soku i cukru pudru do smaku- wymieszać.       Sos stosuję do kanapek. Niekoniecznie tych z wędliną.       Do takich z pasztetem( przepis niżej) też bardzo pasuje. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórki konserwowe, pasztet, kanapki, kanapka, sałatki, przystawki

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.