Składniki : 3 ugotowane białka jajka 5 grzybków marynowanych 1 ogórek konserwowy sok z cytryny odrobina cukru pudru majonez Przygotowanie : Białka jaj, grzybki, ogórek oraz szczypiorek drobno pokroić Składniki wymieszać dodać majonez, odrobinę soli, łyżkę soku i cukru pudru do smaku- wymieszać. Sos stosuję do kanapek. Niekoniecznie tych z wędliną. Do takich z pasztetem( przepis niżej) też bardzo pasuje. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula