Pulled Beef - szarpana wołowina z główką czosnku i kością

Pulled Beef - szarpana wołowina z główką czosnku i kością

Pulled Beef - szarpana wołowina z główką czosnku i kością

Wspaniałe i pyszne mięsko od przygotowania. Idealne na kanapki, do pity, tortilli, szarpane do obiadu czy ucięte jako plaster - o ile uda się ukroić plaster bez rozpadnięcia. Przygotowałam mięso w wolnowarze, ale możecie również skorzystać z piekarnika.  W moim odczuciu mięso gotowane czy pieczone razem z kością ma inny smak, nie wspominając już o delikatnych włóknach mięska, które są przy samej kości.  Składniki: 1,5kg łopatki wołowej z kością 1 duża główka polskiego czosnku 200ml wody Marynata 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.