Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :)

Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :)

Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :)

Dressinng często mylony z sosem lub dipem, różni się od sosu tym, że jest gęstszy, podawany jest na zimno, bezpośrednio na potrawy, przede wszystkim do sałatek, namiast w stosunku do dipu, który raczej podawany jest w osobnym naczyniu do krakersów, krojonych warzyw czy nachosów, jest zdecydowanoe lżejszy. Ogormnym plusem dressingów jest to, że można je przygotować w kilka minut, są proste i mogą zmienić smak zwykłej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pause Gotowanie!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.