Biały czekodżem

Biały czekodżem

Biały czekodżem

Wyobraźcie sobie połączenie bananów z białą czekoladą i lekkim posmakiem wanilii - mmm... pychota! Taki właśnie jest biały czekodżem . Już od dawna przymierzałam się do tego przepisu i w końcu nadszedł jego czas :) Jest świetny! Uwielbiam go dodawać do naleśników, deserów lub po prostu na kanapkę. Również spróbujcie. Gorąco polecam. 2 kg nieobranych dojrzałych bananów 50 ml wody 1 cytryna 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 4 białe czekolady Banany kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę i wyci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.