Hiszpania - Bagietka z panierowanymi karczochami (Bocadillo de alcachofas)

Hiszpania - Bagietka z panierowanymi karczochami (Bocadillo de alcachofas)

Hiszpania - Bagietka z panierowanymi karczochami (Bocadillo de alcachofas)

Mieszkańcy Madrytu mają bocadillo de calamares, czyli bagietkę z panierowanymi i smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami z kalmarów. My stworzyliśmy wersję wegańską - z karczochami, czyli bocadillo de alcachofas. Do tego oczywiście małe piwko (caña) i czujemy się jakbyśmy byli na Plaza Mayor w hiszpańskiej stolicy. Składniki (2 porcje): - 2 małe bagietki lub jedna duża - słoik marynowanych karczochów - sól - pół szklanki mąki z ciecierzycy - pół szklanki bułki tartej  - olej rzepakowy  Przygotowanie: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.