KREM ORZECHOWO- CZEKOLADOWY DOMOWA "NUTELLA"

KREM ORZECHOWO- CZEKOLADOWY  DOMOWA

KREM ORZECHOWO- CZEKOLADOWY DOMOWA "NUTELLA"

Tak naprawdę niewiele różnie się smakiem od tej "prawdziwej". Jest mniej słodka (ale zawsze możecie użyć innej czekolady lub większej ilości cukru), za to bardziej aromatyczna. Ku mojemu zaskoczeniu Oliwka stwierdziła, że smaczniejsza od tej "ze sklepu". I zdrowsza! Do ciast i ciasteczek, naleśników i kanapek.  Dla mnie do jedzenia "ze słoika". Składniki 250 g dobrej, gorzkiej czekolady (możecie użyć też mlecznej) ok 150 ml wody 300 ml śmietanki kremówki 30 %  80 g cukru 50 g masła 50 g orzechów l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OliveandThyme

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

oliveandthyme

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, czekolada, masło orzechowe, naleśniki, słoik, ciastka kremówki, kanapka, naleśnik, kanapki, ciasteczka, ciasto, świąteczne przepisy, ciasta z kremami, przetwory, chleb, ciasto na naleśniki, ciasteczka z czekolada, ciasto z orzechami, chleb z ziarnami, ciasta z masa, czekoladowe naleśniki, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, chleb mieszany, drugie danie

Inne przepisy z OliveandThyme

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.