Pasta z bakłażana i papryki

Pasta z bakłażana i papryki

Pasta z bakłażana i papryki

Aromatyczna,  lekko pikantna  pasta z bakłażana i papryki.  Dobrze smakuje na kanapce jak również w tortilli.  Świetnie się również sprawdza, jako dip do maczania nachosów. Składniki: 2 bakłażany 2 papryki 2 pomidory papryczka chili (jak kto lubi) 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego olej 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Wykonanie: Bakłażany kroję... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.