Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa
Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa
Dzień dobry,
Niedawno kupiłam na targu kilka ślicznych patisonów, nie bardzo wiedząc co z nich przygotuję. Nigdy wcześniej ich nie jadłam, ale od dawna mnie intrygowały. Ich kształt jest trochę nie z tej ziemi ;)
Pomyślałam sobie, że pewnie fajnie by smakowały pokrojone na plastry, opanierowane i usmażone. I wtedy przypomniałam sobie, jak moja koleżanka Beata opowiadała mi o pewnym przepysznym włoskim daniu z bakłażanów, które jej Mąż, szef kuchni, przygotowuje dla gości w restauracji. Zwane parmigi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
włoska, zapiekanka, zapiekanki, sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, chilli, pomidor, cukinia, mąka, ser żółty, pizza , kotlet, pizza przepis, ciasto na pizze, cebula, pieczenie, kotlety, wegetarianskiego, zapiekanka warzywna, pomidory z serem, sałata, kanapki, duszone, lasagne, czosnek, tarta, cukier, dynia, zapiekanka z serem
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję