Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa

116
  • Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa
  • Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa

    Dzień dobry, Niedawno kupiłam na targu kilka ślicznych patisonów, nie bardzo wiedząc co z nich przygotuję. Nigdy wcześniej ich nie jadłam, ale od dawna mnie intrygowały. Ich kształt jest trochę nie z tej ziemi ;)  Pomyślałam sobie, że pewnie fajnie by smakowały pokrojone na plastry, opanierowane i usmażone. I wtedy przypomniałam sobie, jak moja koleżanka Beata opowiadała mi o pewnym przepysznym włoskim daniu z bakłażanów, które jej Mąż, szef kuchni, przygotowuje dla gości w restauracji. Zwane parmigi... Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa

    Dodaj komentarz