Czeska klasyka - wyprażany syr

Czeska klasyka - wyprażany syr

Czeska klasyka - wyprażany syr

Dawno nie było żadnego przepisu, bo ciągle coś do zrobienia i nie miałem czasu nic sensownego przygotować. Ale dzisiaj zawziąłem się i wygospodarowałem trochę czasu, co w połączeniu z prostym, ale jakże smacznym pomysłem, dało doskonały efekt. Wyprażany syr - klasyczne danie kuchni czeskiej i słowackiej - panierowany ser smażony w głębokim tłuszczu, podany z frytkami i rewelacyjnym sosem tatarskim. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram żółtego sera morawskiego, 1 jajka, 2 łyżek mleka, 3 łyżek mąki pszennej,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, tarta, frytki, mielone, bułki, ogórki, sosy, ser żółty, ogórki konserwowe, majonez, jogurt, pieczarki, bułka pszenna, kanapka, kanapki, sos do mielonego , sos do jajek, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, dodatki do mięs, ser biały, drugie danie

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.