Przepis na : obiad
Dynię marynowaną na słodko robiłam w tym roku po raz pierwszy. W przyszłym roku na pewno powtórzę ten przepis. Dynia wyszła miękka ale jednocześnie chrupiąca. Smak jest lekko kwaśny i lekko słodki - idealna dla wrażliwszego żołądka... Wykonanie nie zajmuje dużo czasu... Najwięcej w tym obierania i krojenia dyni. Składniki: 2,5 kg obranej dyni 6 szkl wody (1 szklanka - 200 ml) 1 szkl octu 10% 1,5 - 2 szkl cukru - w zależności od tego czy chcemy mniej lub bardziej słodką wersję (ja użyłam mniejszej ilości i uważam,... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)