Dynia marynowana na słodko

Dynia marynowana na słodko

Dynia marynowana na słodko

Przepis na : obiad

Dynię marynowaną na słodko robiłam w tym roku po raz pierwszy. W przyszłym roku na pewno powtórzę ten przepis. Dynia wyszła miękka ale jednocześnie chrupiąca. Smak jest lekko kwaśny i lekko słodki - idealna dla wrażliwszego żołądka... Wykonanie nie zajmuje dużo czasu... Najwięcej w tym obierania i krojenia dyni. Składniki: 2,5 kg obranej dyni 6 szkl wody (1 szklanka - 200 ml) 1 szkl octu 10% 1,5 - 2 szkl cukru - w zależności od tego czy chcemy mniej lub bardziej słodką wersję (ja użyłam mniejszej ilości i uważam,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, bezglutenowe, słoik, dynia marynowana, kanapka, mięso, kanapki, przetwory, obiad, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.