Tapenada, pasta z czarnych oliwek

Tapenada, pasta z czarnych oliwek

Tapenada, pasta z czarnych oliwek

Przepis na : śniadanie

Zdrowych dodatków do chleba ciąg dalszy!. Moja tapenada jest w najprostszym wydaniu, a wiec oliwki, oliwa i czosnek, a efekt? - wypróbujcie sami najlepiej z domowych chlebem. Składniki: 15 dag czarnych drylowanych oliwek 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku garść orzechów włoskich pieprz czarny świeżo mielony sól 1. Oliwki odcedzić. Orzechy uprażyć na  suchej patelni.  2. Do miski wkładamy ząbek czosnku, wlewamy oliwę, dodajemy orzechy, oliwki i miksujemy blenderem na gładką pastę. Na koniec dopr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, czosnek, orzechy, ogórki, zdrowe przepisy, zdrowe, mielone, chleb, orzechy włoskie, ogórek, śniadanie, kanapka, pomidor, ogórki kiszone, pasta, pasty, kanapki, śniadania, jajko, przetwory, mięso, pomidor i ogórek, dania bez mięsa, zdrowe śniadanie, mięso mielone

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.