Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca

Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca

Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca

Przepis na : śniadanie

Pyszne i zdrowe pesto pietruszkowe z uprażonymi orzechami nerkowca. Świetne z makaronem np. Spaghetti lub jako smarowidło do kanapek lub grzanek. Polecam wszystkim tym, dla których zdrowie na talerzu jest bardzo ważne 🙂 Składniki na pesto pietruszkowe: 2 szklanki natki pietruszki bez łodyg 1 szklanka orzechów nerkowca 1/2 szklanki oleju (lub oliwy, jeśli lubicie) – można dać mniej, jeśli tylko dacie radę zmiksować 3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie pesto pietruszkowego: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.