Ale pasztet!

Ale pasztet!

Ale pasztet!

Witajcie.  Dzisiaj zabieram Was do sielskiej, rodzinnej krainy pachnącej świeżym chlebem i ... pieczonym pasztetem, z konfiturą śliwkową.  Pasztet z drobiu, delikatny jak chmurka, gdy go zrobicie i skosztujecie, żaden gotowy nie będzie już Wam smakować, gwarantuję!  Idealny na wszelkie święta i imprezy domowe, jako zakąska lub po prostu na kanapkę, co kto lubi.  Konfiturę śliwkową można zamienić na żurawinową, morelową lub wiśniową. Co tylko sobie wymyślicie, zawsze robi się go podobnie i za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Garniec Magalie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Garniec MagalieGarniec Magalie

Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, konfitura, pasztet, rosół, tarta, przepisy na święta, drobiowe, warzywa, kurczak, wątróbka drobiowa, jajko, bułki, chleb, indyk, kanapka, seler, impreza, kanapki, zakąski, kapustą, marchewka, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, chleb mieszany, gotowany kurczak, bez pieczenia

Inne przepisy z Garniec Magalie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.