Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem.

Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem.

Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem.

Przepis na : śniadanie

     Dziś przepis na klasyczną pieczeń, według przepisu mojej babci. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad, a po wystudzeniu na kanapki. Polecam. Składniki na pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem: 1,5 kg łopatki wieprzowej- kulki lub szynki, lub karczku 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz (najlepiej czosnkowy) 2 liście laurowe      Mięso nacinamy wzdłuż prawie do końca (zostawiamy 2 cm). Rozkładamy jak książkę i rozbijamy, tworzą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.