Awanturka to wspomnienie naszych mam, babć i w ogóle ludzi, dla których ten rarytas był podstawą codziennego jedzenia. Proste połączenie smaków daje idealną i pyszną pastę na kanapki. Do tego bardzo bogatą w wapń! Warto zajadać przynajmniej raz w tygodniu! Co nam trzeba? kostka twarogu półtłustego (około 250 g) i puszka szprotek w oleju (140-170 g). (mogą być wędzone, kupowane na wagę) przyprawy: pieprz, papryka słodka, sól łyżka musztardy lub ketchupu do smaku Robimy! Twaróg należy rozdrobnić. Szprotki oczyśc... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat