Karkówka w 10 minut - domowa wędlina

Karkówka w 10 minut - domowa wędlina

Karkówka w 10 minut - domowa wędlina

Idealna wędlina do kanapek. Zasmakuje przede wszystkim tym, co mają dość święcących i nafaszerowanych chemią, wędlin ze sklepowej półki. Karkówka jest miękka, dobrze doprawiona. Pyszna!  Składniki :* 800 g karkówki* 2 płaskie łyżki soli* 2 liście laurowe* 2 ziarenka ziela angielskiego * 5 ziaren czarnego pieprzu* 2 łyżki majeranku * 4 ząbki czosnku Przygotowanie :Mięso obwiązać nitką, albo włożyć w siatkę. Wszystkie przyprawy wrzucić do garnka, włożyć mięso, zalać wodą do wysokości mi... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta U, 21 kwietnia 2014 23:53:43

dwa razy po 5 minut plus czas na wystygnięcie a co do związania mięsa to polecam siatkę wędliniarską którą kupimy a masarni lub nitkę bawełnianą