Kimchi

Kimchi

Kimchi

                     Jak niedawno obiecałam, wrzucam przepis na kimchi, czyli koreańską kapustę kiszoną. Kapustę pekińską kiszoną na ostro oczywiście. Trochę pisałam już na jej temat przy okazji zupy Kimchi Jjigae, więc dziś tylko przepis. ;)  Przepis znalazłam  tutaj  .  Mogłoby się wydawać, że robienie kimchi jest to trudne i czasochłonne, ale zapewniam, że jest to bardzo proste i wdzięczne zajęcie. Odkąd pierwszy raz ukis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

PrezydentowaPrezydentowa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, słoik, kapusta kiszona, kapusta pekińska, papryka, jabłka, pasty, pasta, sosy, gruszka, imbir, ryby, mielone, zupa, kanapki, ryba, sok, surówka, kanapka, przetwory, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, prosta zupa, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, surówka ze świeżej kapusty, pieczone jabłka, jabłka pieczone, zupa rybna

Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.